Samsung Galaxy Xcover 2

1/4

Samsung Galaxy Xcover 2: smartphone voor actievelingen

De Galaxy Xcover 2 is een compacte stof- en waterbestendige smartphone. Het toestel heeft een IP67-certificering, wat het ideaal maakt voor actieve gebruikers. De Xcover 2 meet 130.5 x 67.7 x 12 millimeter en weegt iets meer dan 148 gram. Aan de voorzijde is een 4 inch-scherm (800 bij 480 pixels) te vinden met een laagje krasbestendig glas. Onder het scherm bevinden zich drie knoppen (home, terug en opties) en erboven een vga-frontcamera voor het maken van selfies. De 5 megapixel-camera aan de achterzijde is dankzij de flitser en autofocus beter geschikt voor fotografie.

Onder de motorkap is een vlotte 1GHz dualcore-processor te vinden en 1GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen bedraagt slechts 4GB, maar is wel met een micro-sd-kaartje uit te breiden tot maximaal 32GB. Dat laatste is geen overbodige luxe als je ook foto’s, video’s en apps op je toestel wil zetten.

De Samsung Galaxy Xcover 2 in vogelvlucht

De Samsung Galaxy Xcover 2 weet zich voornamelijk te kenmerken door de stof- en waterbestendige behuizing. Daarnaast is het toestel voorzien van redelijke specs. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Stof- en waterbestendige behuizing
  • Vlotte 1Ghz dualcore-processor zorgt voor de rekenkracht
  • 4GB aan uitbreidbaar opslagruimte
  • Voorzien van Android 4.1 (Jelly Bean)

Meer over de Samsung Galaxy Xcover 2

Samsung Galaxy Xcover 2

De Samsung Galaxy Xcover 2 is een stevige smartphone die is bestemd voor de actieve gebruiker. De Xcover 2 is IP67 gecertificeerd, wat wil zeggen dat de smartphone zowel stof- als waterbestendig is. Hierdoor is het geen probleem als het toestel flink nat wordt. De specificaties van de Xcover 2 zijn niet heel bijzonder, maar voldoende voor de gemiddelde smartphonegebruiker.

Wel fijn is het feit dat de batterij van de Xcover 2 lekker lang meegaat. Je haalt zelfs met intensief gemakkelijk het einde van de dag, voordat het toestel aan de oplader moet. Bij normaal gebruik staat de accu garant  voor meerdere dagen, wat erg handig is als je bijvoorbeeld veel op reis bent.

De Xcover 2 werd in maart 2013 uitgebracht en draait standaard op Android 4.1 (Jelly Bean). Helaas is het toestel naderhand niet bijgewerkt naar een recentere versie van het mobiele besturingssysteem. Hierdoor mis je enkele handige functionaliteiten en opties. De gemiddelde smartphonegebruiker zal hier echter weinig last van hebben.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy Xcover 2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu