Zo maak je een WhatsApp back-up en zet je ‘m direct over

Thomas Haenen
5 juli 2019, 15:06
2 min leestijd
Zo maak je een WhatsApp back-up en zet je ‘m direct over

Als je een nieuwe smartphone hebt, wil je natuurlijk de WhatsApp-gesprekken van je vorige telefoon meenemen naar je nieuwe toestel. Android Planet laat je zien hoe dat moet, met een lokale back-up of via Google Drive.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp back-up overzetten: WhatsApp of Google Drive?

Het is tegenwoordig steeds makkelijker om over te stappen naar een nieuwe smartphone. Google kan bijvoorbeeld automatisch een back-up maken van belangrijke bestanden, terwijl veel fabrikanten een optie bieden om essentiële informatie snel over te zetten.

Met iets als WhatsApp wil je echter geen risico lopen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je WhatsApp back-up te maken en over te zetten naar een nieuw toestel. Met onderstaande tips heb je het zo geregeld.

Google Drive back-up overzetten

Gebruik je Google Drive, dan is het overzetten van je back-up heel simpel. Daarvoor open je de instellingen, ga je naar ‘Chats’ en selecteer je ‘Chat back-up’. Vervolgens maak je eerst een back-up. Tik op ‘Back-up maken naar Google Drive’ om te kiezen hoe vaak je gegevens opgeslagen worden, en naar welke account er geüpload moet worden.

Lokale back-up overzetten

WhatsApp back-up

Geen zin om je gespreksgeschiedenis online op te slaan? Of heb je een oudere back-up die je wil herstellen? Dan kun je ook kiezen voor een lokale back-up. Deze kun je overzetten met een geheugenkaart, of door de map van het ene naar het andere toestel te kopiëren.

Mocht je een micro-sd-kaart in jouw toestel gebruiken, dan kun je het kaartje in je nieuwe toestel stoppen. Als je vervolgens WhatsApp installeert, wordt de laatste back-up van jouw berichten automatisch herkend. Je maakt een back-up door naar ‘Instellingen > Gespreksinstellingen > Back-up maken’ te gaan.

Als je een back-up naar een nieuwe smartphone wilt overzetten en geen micro-sd-kaartje tot je beschikking hebt, is het overzetten wat lastiger. Met onderstaande stappen gaat het echter zeker lukken.

  1. Maak een back-up door naar ‘Instellingen > Chats > Chat back-up’ te gaan;
  2. Kopieer de map /WhatsApp/ van je smartphone naar je computer via een usb-kabel. Bij het kopiëren neem je ook alle foto’s en video’s mee;
  3. Kopieer deze map vervolgens op je nieuwe smartphone;
  4. Installeer WhatsApp en herstel de laatste gespreksgeschiedenis. Ook deze methode werkt alleen als je hetzelfde telefoonnummer gebruikt.

De chat-app maakt iedere ochtend automatisch een back-up en bewaart deze in de WhatsApp-map op je Android-toestel. Mocht je berichten willen herstellen op dezelfde telefoon, kun je WhatsApp altijd deïnstalleren en de app vervolgens weer installeren, waarbij de laatste back-up wordt hersteld.

Om deze wisseltrucs te gebruiken, moet je bij je nieuwe smartphone wel hetzelfde telefoonnummer gebruiken. Zoek je een nieuw toestel, check dan ook eens ons overzicht met de beste Android smartphones van dit moment.

Lees meer over WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's