De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo verberg je mappen met foto’s op je Android

Wouter Nijsen
27 augustus 2015, 19:11
1 min leestijd
Tip: zo verberg je mappen met foto’s op je Android

Het is mogelijk om specifieke mappen met foto`s op je Android te verbergen, zodat anderen ze niet kunnen zien. We laten zien hoe dit werkt.

Lees verder na de advertentie.

Foto’s verbergen op Android doe je zo

Heb je één of meerdere mappen met foto’s  waarvan je niet wilt dat iedereen ze zomaar kan zien, dan is het een optie om ze te verbergen. Zo voorkom je dat wanneer een vriend of familielid je Android-toestel pakt, zij al jouw foto`s kunnen bekijken.

foto's verbergen

Er zijn verschillende manieren om foto’s niet te tonen. Bij diverse smartphones zit er bijvoorbeeld al een optie ingebouwd om kiekjes te verbergen. Is dat bij jou niet het geval, dan kun je dat met de alternatieve gallerij-app QuickPic alsnog doen. Hieronder leggen we uit hoe dit precies werkt.

  1. Download en installeer  QuickPic  op je smartphone. De app is 1,1MB groot en werkt met vrijwel alle  Android-toestellen;
  2. Wanneer je QuickPic hebt opgestart, verschijnen direct al je albums. Selecteer een map door er op te tikken  en kort ingedrukt te houden;
  3. Tik nu op het optie-icoontje rechtsboven (drie puntjes) en kies voor `Hide`;
  4. Druk tot slot op `OK` om de map te verbergen.

Foto’s weer tonen

De gekozen map wordt voortaan  niet meer getoond, waarbij het niet uitmaakt welke gallerij-app je gebruikt om kiekjes te bekijken. Je  laat de map weer verschijnen door in QuickPic opnieuw op het optie-icoontje te tikken en vervolgens voor `Show hidden` te kiezen. Selecteer hierna de betreffende map  en tik op `Unhide`.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu