De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: Zo krijg je ‘notification dots’ op iedere Android-smartphone

Thomas Haenen
25 april 2018, 16:56
2 min leestijd
Tip: Zo krijg je ‘notification dots’ op iedere Android-smartphone

Eén van de nieuwe functies van Android 8.0 (Oreo) is het tonen van stipjes bij apps met nieuwe meldingen. In deze tip laten we je zien hoe je deze feature ook op je oudere Android krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Notification dots op je Android

Als je smartphone op Android 8.0 (Oreo) draait, dan heb je natuurlijk nog altijd de beschikking over het notificatiescherm. Maar ook de icoontjes op je homescreen geven je nu informatie over notificaties, in plaats van alleen als snelkoppeling te dienen. Deze laten namelijk een stipje zien als er een notificatie voor je klaar staat.

Features zoals deze ‘notification dots’ worden doorgaans niet naar oudere Android-versies gebracht door Google. Toch kun je dit ook op een smartphone met een oudere versie voor elkaar krijgen. Hiervoor moet je een andere launcher installeren, waarbij je uit verschillende apps kunt kiezen. Hieronder hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet.

Nova Launcher

notification dots Android

Nova Launcher is nog altijd één van onze favoriete launchers, en is er doorgaans snel bij als er nieuwe functies aan Android worden toegevoegd. Door de app toegang tot je notificaties te geven, kun je de app een stipje laten tonen als een app notificaties voor je heeft. Fijn is dat Nova Launcher ook badges kan weergeven met het aantal ongelezen notificaties.

Als je notificaties wegveegt uit het notificatiescherm, verdwijnt het stipje wel. Bovendien kun je (op het moment van schrijven) geen notificaties lezen door lang te drukken op een icoontje, iets wat in Android 8.0 wel kan.

Download Nova Launcher in Google Play (gratis)

Action Launcher

Ook Action Launcher is een app die vaak geïnstalleerd wordt als alternatief voor het standaard homescreen. Deze app toont ook stipjes bij icoontjes, met daarbij de optie voor badges met ongelezen notificaties.

Action Launcher biedt daarnaast een aantal andere nuttige features. Zo kun je je linker homescreen instellen als Google Now en je snelkoppelingen op app-icoontjes gebruiken door lang te drukken. Ook kun je widgets van apps tevoorschijn halen door lang te drukken, mits je dit instelt.

Download Action Launcher in Google Play (gratis)

OO Launcher

notification dots Android

Deze app is er op gericht om direct zo veel mogelijk op de standaard-launcher van Android 8.0 te lijken. Zo zijn de icoontjes van het homescreen meteen in Oreo-stijl uitgevoerd, staan de notificatie-stipjes meteen aan en moet je omhoog vegen om de app-drawer te openen.

OO Launcher laat je, net als de andere apps uit deze lijst, alle opties aan je eigen voorkeur aanpassen. Zo kun je de rastergrootte aanpassen, of andere animaties instellen voor het openen van apps. Bovendien zijn gebaren in te stellen om snel apps of instellingen te openen.

Download OO Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu