De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

In 3 stappen je wifi-verbinding verbeteren met Wifi Analyzer

Redactie
19 maart 2015, 22:00
2 min leestijd
In 3 stappen je wifi-verbinding verbeteren met Wifi Analyzer

De wifi-verbinding verbeteren is op verschillende manieren mogelijk. Wifi Analyzer, een populaire Android-app, wil je een handje helpen door handige informatie te geven.

Lees verder na de advertentie.

Zoals de naam al doet vermoeden analyseert Wifi Analyzer de verbindingen in de buurt, waaronder jouw wifi-verbinding. De app laat je vervolgens meer informatie zien over de wifi-netwerken, zoals de sterkte, of het een 2,4GHz- of 5GHz-verbinding is en welk kanaal het wifi-netwerk gebruikt.

2,4 en 5GHz

In het algemeen geldt dat een 5GHz-netwerk sneller is dan een 2,4GHz-netwerk, maar dat laatstgenoemde een groter bereik heeft. Heb je de router in de buurt van je wifi-apparaten staan en gebruik je de wifi-verbinding vooral voor streamen? Gebruik dan een 5GHz-verbinding. Als je een groter huis hebt waarbij er meer afstand is tussen apparaten, kies dan voor een 2,4GHz-netwerk.

Sommige routers ondersteunen de activatie van twee wifi-netwerken, waarbij je kunt kiezen voor één 2,4GHz-netwerk en één 5GHz-netwerk. Het is echter wel noodzakelijk om deze aanpassingen door te voeren in de router, en niet via een Android-app. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de router.

In 3 stappen de wifi verbeteren met Wifi Analyzer

Dan komen we bij Wifi Analyzer, waarmee je kunt bekijken welk kanaal de wifi-verbinding gebruikt. Als in jouw omgeving veel wifi-netwerken hetzelfde kanaal gebruiken, kan de sterkte en snelheid van je  wifi-verbinding verminderen. Daarom is het handig om met Wifi Analyzer te bekijken welk kanaal je het beste kunt gebruiken.

wifi-analyser-2
  1. Download Wifi Analyzer, start de app op en  druk op het oog-icoontje rechts bovenin om vervolgens ‘kanaal beoordeling’ te selecteren.
  2. Hier selecteer je jouw wifi-netwerk, waarna Wifi Analyzer automatisch het beste kanaal voor je wifi-netwerk kiest. Houd er rekening mee dat je het beste kunt kiezen voor kanaal 1, 6 of 11. Als je andere kanalen gebruikt, zorg je voor een slechtere verbinding bij jezelf en bij anderen.
  3. Als je het beste kanaal voor jouw wifi-verbinding hebt gevonden, stel je dit kanaal in via de router.  Raadpleeg hiervoor de handleiding van de router.
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu