De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 3 beste hooikoorts apps om het voorjaar door te komen

Thomas Haenen
11 april 2019, 13:27
2 min leestijd
De 3 beste hooikoorts apps om het voorjaar door te komen

De lente lijkt binnenkort eindelijk door te breken, maar bij velen zorgt het ook voor rode ogen en veel niezen: hooikoorts! Deze drie hooikoorts-apps voor je smartphone houden je op de hoogte.

Lees verder na de advertentie.

De drie beste hooikoorts apps

Nu de lente in volle gang is, is ook het hooikoortsseizoen begonnen. Veel bloemen en planten staan weer in bloei, wat betekent dat mensen met een allergie last kunnen krijgen van niezen of jeukende ogen. Met een app op je Android-smartphone kun je in ieder geval op de hoogte blijven van hoe erg het gesteld is met de hoeveelheid pollen in de lucht.

1. Hooikoortsradar

Hooikoortsradar

Met Hooikoortsradar krijg je een meerdaagse verwachting van de situatie. Daarvoor wordt de weertrend gecombineerd met de bloeikalender, waardoor je uitstekend inzicht krijgt in wanneer precies welke pollen voor overlast kunnen zorgen. In een speciaal pollenjournaal geeft een bioloog extra inzicht over wat je de komende tijd kunt verwachten.

Het ene pollenseizoen is het andere niet. Sommige lentes heb je dagelijks last van je ogen, een andere keer gaat het zo voorbij. Via de app kun je jouw klachten doorgeven én direct de gemiddelde klachtenscore van andere gebruikers zien. Zo weet je precies of je zwaarder of juist lichter getroffen wordt dan je omgeving.

Download Hooikoortsradar in Google Play (gratis)

2. Pollennieuws

Hooikoorts apps

Pollennieuws is een app die al een tijdje niet meer bijgewerkt is, maar die nog altijd voorzien wordt van handige informatie. De app heeft verschillende tabbladen met informatie, waaronder een verwachtingspagina met een kaart van Nederland en een kalendar waarop je kunt zien welke pollen wanneer in de lucht zitten. Ook de nieuwspagina wordt regelmatig bijgewerkt, met artikelen over de huidige periode en welke planten nu in bloei staan.

Via het meldingen-tabblad kun je zien hoe andere gebruikers van de app het weer ervaren op het gebied van hooikoorts. Je kunt doorgeven op welke schaal je last hebt van je klachten en waar je precies last van hebt. Vervolgens verschijnt dit in een grafiekje, waarmee je jouw klachten kunt vergelijken met de rest van Nederland.

Download Pollennieuws in Google Play (gratis)

3. Hooikoortsweerbericht

Hooikoorts apps

Hooikoortsweerbericht is een app die ontwikkeld is door A. Vogel, een bedrijf dat homeopathische medicijnen maakt. De app biedt net als de andere apps in dit overzicht een Vandaag-pagina waar je op een kaartje kunt zien hoe het in Nederland gesteld is met hooikoortsklachten. Op die pagina vind je ook een actueel weerbericht over de pollen die in de lucht zitten op die dag.

Onder ‘Verwachting’ vind je een tabel met een pollenverwachting voor de komende vijf dagen. Hier zie je een lijstje van bomen, grassen en kruiden, met daarbij hoe intensief ze actief zijn op één van de komende dagen. Deze verwachting kun je ook per locatie opvragen: de verwachting voor Amsterdam is bijvoorbeeld radicaal anders dan die voor Nijmegen.

Download Hooikoortsweerbericht in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu