Hyves Android-app compleet vernieuwd

Redactie
13 oktober 2011, 21:19
2 min leestijd
Hyves Android-app compleet vernieuwd
Hyves Android-app compleet vernieuwd

Het grootste sociale netwerk van Nederland heeft haar Android-app flink vernieuwd. De vorige vormgeving is op de schop genomen en de onderdelen Nu & Straks en Hyves Voorspellen, het raden van de uitslagen van Eredivisie wedstrijden, zijn nu ook mobiel te benaderen. Niet alleen de buitenkant, ook de binnenkant is vernieuwd. Het is de eerste Hyves-app die volledig ‘hybride’ is en in HTML5 geschreven.

Dat de app hybride is, wil zeggen dat onderdelen van de app maar één keer hoeven te worden gemaakt en dan direct op verschillende platformen uitgerold kunnen worden. Zo kunnen wijzigingen bijvoorbeeld tegelijkertijd worden doorgevoerd voor onder meer de Android-app en de iOS-apps. Zo kunnen steeds de meest recente HTML- en Javascript-bestanden van afstand worden uitgerold zodat de gebruiker zelf niet de hele tijd handmatig updates hoeft binnen te halen.

Lees verder na de advertentie.

Als je de app opent zie je meteen dat alles positief gewijzigd is. Je begint in het WWW-overzicht met de laatste status-updates van je vrienden. Ga je naar het menu toe met de knop rechtsboven dan zie je dat de grote iconen zijn veranderd in een overzichtelijke rij. Dit om plaats te maken voor de onderdelen Nu & Straks dat weergeeft waar Hyvers momenteel en straks over praten en Hyves Voorspellen waar je de voetbalwedstrijden voor het komende competitieweekend kunt invoeren en je eindstand kunt vergelijken met je vrienden.

De lay-out ziet er een stuk frisser uit, en de Android-app van Hyves lijkt ook wat vlugger te werken dan eerst. Om de applicatie te installeren heb je minimaal Android 1.6 nodig. Om van de laatste vernieuwingen te profiteren heb je wel Android 2.2 nodig. Hyves is gratis te downloaden in de Android Market en is ook geoptimaliseerd voor Android-tablets. Je moet wel een Hyves-account hebben om in te kunnen loggen.

Downloaden via Android Market: Hyves (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu