Microsoft kondigt mobiele automatiserings-app on{x} voor Android aan

microsoft-onx-android
Misschien zijn er dingen die je in leven zou willen automatiseren. Een sms’je op je Android-toestel ontvangen zodra er thuis iemand op de deurbel drukt, bijvoorbeeld. Microsoft maakt het sinds vandaag mogelijk met de nieuwe app on{x}. Daarmee kun je kleine stukjes script schrijven, waarmee je smartphonefuncties kunt automatiseren. Dit gebeurt op basis van locatie, tijd en andere parameters. Opmerkelijk is dat de dienst beschikbaar komt op Android, maar nog niet op

onx microsoft androidIn onderstaand filmpje wordt een ander voorbeeld genoemd: je maakt een script, die automatisch een sms-bericht naar je partner stuurt, zodra je weggaat op kantoor. Zo weet hij meteen dat de maaltijd over een halfuurtje op tafel moet staan. Je kunt de app ook gebruiken om te zorgen dat de instellingen van je Android-telefoon automatisch worden aangepast, afhankelijk van het feit of je wandelt, hardloopt of in de auto zit. Je moet wel wat programmeerkennis hebben om de scriptjes te kunnen schrijven, maar je kunt daarbij ook gebruik maken van een aantal templates. Microsoft noemt ze ‘recepten‘ voor bepaalde acties en ze kunnen acties uitvoeren zonder dat je veel aanpassingen hoeft te doen. Denk daarbij aan: stuur me elke dag om 9:00 uur de horoscoop van het sterrenbeeld Waterman, of waarschuw me als ik 3 dagen niet naar de sportschool ben geweest. Alle scripts die je gemaakt hebt kun je beheren op de website on{x}. Heb je nieuwe gemaakt, dan kun je die meteen doorsturen naar je toestel.

Ondertussen kun je onderstaande video bekijken, om alvast te gaan brainstormen wat jij wilt automatiseren.

Downloaden: on{x} (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!