Rijbewijs Trainer: zo klaar voor je CBR theorie-examen

Thomas Haenen
5 juli 2016, 15:26
2 min leestijd
Rijbewijs Trainer: zo klaar voor je CBR theorie-examen

Voordat je opgaat voor je theorie-examen zul je flink moeten oefenen. Dat hoeft niet langer met een boek, want de nieuwe app Rijbewijs Trainer helpt je  met het stampen van de vele verkeersregels.

Rijbewijs Trainer is een Nederlandstalige app die je voorbereidt op het theorie-examen van het CBR. Met de applicatie kun je je niet alleen oefenen voor het auto-examen (Rijbewijs B), maar ook voor je scooter- (AM) of motorexamen (B).  Zodra je het rijbewijs waar je voor gaat gekozen hebt, kun je direct aan de slag met een oefenexamen.

Lees verder na de advertentie.

Je kunt er vervolgens voor kiezen om na elke vraag te pauzeren om de uitleg te lezen, of om alles binnen een half uur af te werken zoals in een echt examen. De eerste optie is handig  als je nog flink moet oefenen, terwijl je na een geslaagd oefenexamen in de tweede optie zeker weet dat je klaar bent voor het echte werk.

De vragen in Rijbewijs Trainer zijn precies zoals je ze bij het CBR kan verwachten. Je krijgt foto’s van situaties voorgeschoteld en moet binnen enkele seconden antwoord geven op multiple choice-vragen. De vragen zijn ingedeeld in meerdere categorieën zodat je desgewenst nog even extra kunt oefenen met onderwerpen die je moeilijk vindt.

Rijbewijs Trainer downloaden

In de app is geen reclame terug te vinden, en je wordt ook niet lastig gevallen met de vraag of je je resultaten wil delen via Facebook of Twitter. Bijkomend voordeel is dat je nergens je naam hoeft achter te laten en in alle anonimiteit kunt oefenen.

Wil je goed oefenen, dan zul je al snel moeten betalen voor extra oefenexamens. Een enkel extra examen kost 1,99 euro, maar als je je echt wil voorbereiden kun je direct twintig oefenexamens aanschaffen voor 9,99 euro. De app vereist 28MB opslagruimte en Android 4.4 (KitKat) of nieuwer.

Download Rijbewijs Trainer in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu