Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Twitter-app Falcon Pro uit Play Store verwijderd na bereiken gebruikerslimiet

Redactie
19 juni 2013, 20:57
1 min leestijd
Twitter-app Falcon Pro uit Play Store verwijderd na bereiken gebruikerslimiet
Falcon Pro

De ontwikkelaar van de populaire Twitter-app Falcon Pro, Joaquim Vergès, heeft zijn app uit de Play Store gehaald. Falcon Pro behaalde de door Twitter opgelegde api-token-limiet, een maatregel om een limiet op het aantal aanvragen van een app om nieuwe content op te halen (zoals het verversen van de timelime) te stellen. Maar Vergès beweert dat Twitter zijn app heeft stopgezet en dat hij daarom gedwongen de app uit de Play Store heeft verwijderd om teleurgestelde of zelfs boze downloaders te voorkomen.

Het spijtige nieuws komt kort na de aankondiging van Falcon Pro 2.0. Vergès is op dit moment op zoek naar een manier om de blokkade te voorkomen, maar ziet de toekomst voor Falcon Pro somber in. Veel Falcon Pro-gebruikers kunnen na de laatste update niet meer van de app gebruikmaken. Vergès raadt die groep aan de oude versie als een apk-bestand te installeren. Hoe je dit doet, lees je in onze handleiding een apk-bestand op je Android-toestel installeren.

Lees verder na de advertentie.

Twitter is boos

Elke nieuwe Twitter-app heeft een token-limiet van 100.000, wat wil zeggen dat er maximaal 100.000 gebruikers van de app gebruik kunnen maken. Omdat sommigen de app installeren en na een tijd verwijderen, reset Vergès de tokens van zijn gebruikers om zo de ingenomen inactieve plaatsen voor anderen beschikbaar te maken. Maar omdat Vergès een compleet nieuwe api-key aanvroeg, bleven de vorige tokens intact terwijl hij opnieuw 100.000 tokens tot zijn beschikking kreeg. Een alternatieve manier van tokens beheren die mogelijk niet door Twitter werd gewaardeerd.

Volgens Vergès heeft het sociale netwerk van 140 tekens de toegang naar Twitter voor zijn app stopgezet. De vorige versie, v2.0.2, laat gebruikers nog wel op Twitter inloggen. Het is daarom aan te raden om de oude versie van de app te downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu