Lenovo P2

1/2

Lenovo P2: budgetsmartphone met gigantische accu

De Lenovo P2 is een voordelige Android-telefoon die vooral opvalt door zijn forse accu. Die heeft namelijk een capaciteit van 5100 mAh, meer dan genoeg om de P2 meerdere dagen zonder opladen te gebruiken. Ter vergelijking: de gemiddelde smartphone moet één of zelfs meerdere keren per dag aan het stroom.

Maar ook met de overige hardware is weinig mis. Zo heeft het toestel een groot 5,5 inch-scherm, optimaal om te genieten van games en films of om lekker op te browsen. Daarnaast is er genoeg opslagruimte en werkgeheugen ingebouwd. Een degelijke smartphone die voor weinig geld verrassend veel weet te bieden.

De Lenovo P2 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Op papier heeft dit toestel misschien weinig fratsen, maar voor een voordelige smartphone weet Lenovo toch nog verrassend veel te bieden. We hebben de belangrijkste specificaties op een rijtje gezet.

  • 5,5 inch-amoled-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Accucapaciteit van 5100 mAh: genoeg voor meerdere dagen zonder opladen
  • 13 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • Krachtige octacore-chip met 4GB werkgeheugen
  • 32GB aan uitbreidbare opslagruimte

Meer over de Lenovo P2

De meeste Android-smartphones bieden een accu van zo’n 3000 mAh, oplopend tot zo’n 3500 mAh als je geluk hebt. Dat is doorgaans genoeg om een volle dag zonder opladen te halen, al moeten actieve gebruikers waarschijnlijk ook tussentijds opladen. Bij de Lenovo P2 hoef je je daar geen zorgen over te maken, dankzij de grote 5100 mAh-accu. Het komt erop neer dat je deze smartphone moeiteloos twee of zelfs drie dagen kunt gebruiken.

Zelfs met zo’n grote accu heeft Lenovo het toestel compact weten te houden. De P2 is slechts 8 millimeter dik, nauwelijks groter dan vergelijkbare smartphones als de OnePlus 3T en de Huawei Nexus 6P. Zo heb je wel de lusten van een forse accu, maar niet de lasten. Het toestel heeft een strakke metalen behuizing met op de voorkant een vingerafdrukscanner. Daarmee kun je gemakkelijk en snel de smartphone ontgrendelen.

Er zijn verschillende aanpassingen gemaakt aan zowel hard- en software die het batterijverbruik verder terugdringen. De P2 heeft bijvoorbeeld een amoled-scherm, dat minder stroom verbruikt dan de lcd-displays van veel andere smartphones. Ook is er een unieke one key power saver aanwezig: met één druk op de knop activeer je een energiezuinige modus. Lenovo heeft overal aan gedacht, want zelfs opladen gaat snel dankzij de meegeleverde snellader. Je accu is daarmee in slechts een half uurtje al voor de helft weer gevuld.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Lenovo P2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu