Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

LG L40

LG L40
Scherm 3.5 inch
Camera 3 megapixel

LG L40: goedkope LG-smartphone met compact scherm

De LG L40 is de kleinste en goedkoopste telg in de L Serie III. Met 109,4 bij 59 bij 12 millimeter is de smartphone wat aan de dikke kant vergeleken met veel mid- en high-end-telefoons, maar de L40 is wel een stuk lichter. Het display is als verwacht ook klein met 3,5 inch en de resolutie is niets om over naar huis te schrijven: 480 bij 320 pixels.

Het display is gelukkig wel helder, waardoor de kleurrijke Android-interface goed tot zijn recht komt. Het swipen door de menu’s verloopt soepel dankzij de 1,2GHz dualcore-processor en 512MB aan werkgeheugen. Dat zijn min of meer de minimale systeemeisen voor Android 4.4 (KitKat), maar het is niet te merken dat de L40 ergens adem tekort komt. Verder is er 4GB aan uitbreidbare opslagruimte beschikbaar en een 3,15 megapixel-camera waar je niet al te veel van moet verwachten.

De LG L40 in vogelvlucht

Heb je minder dan 100 euro te besteden en zoek je een compacte Android-smartphone die op een recente versie van Googles besturingssysteem draait, dan is de L40 het overwegen waard. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de budgetsmartphone op een rijtje gezet.

  • Compact 3,5 inch-scherm met 480 bij 320 pixels
  • Redelijke 1,2GHz dualcore-processor en 512MB aan werkgeheugen
  • Draait standaard op Android 4.4 (KitKat)
  • Bescheiden 3,15 megapixel-camera zonder flitser

Meer over de LG L40

LG L40De LG L40 is voorzien van de handige functie Knock Code, waarmee je door een tik-combinatie het toestel ontgrendelt. Je kunt je eigen patroon kiezen van tussen twee en acht tikken. Daarnaast kun je de Guest Mode inschakelen om privé-bestanden te verbergen voor wanneer je je toestel uitleent. Easy Home zorgt  voor een gemakkelijke overstap als je voorheen een featurephone gebruikte. Dit homescreen toont een numeriek toetsenbord, direct toegang tot je contacten en pijltoetsen om door het menu te scrollen. Ideaal voor wie net aan een smartphone begint dus.

“Als je kijkt naar het design, de slimme toepassingen zoals Knock Code en de laatste software, dan zetten we met deze derde generatie L-serie smartphones echt een stap vooruit. Het zijn goede smartphones voor een aantrekkelijke prijs“, aldus Bas Dekker, commercieel directeur Nederland bij LG Electronics Benelux. Naast het eerder genoemde Knock Code bevat de nieuwe L-serie ook andere slimme toepassingen van de LG G2. Zo is het schermoppervlak vergroot zonder de toestellen breder te maken, dankzij smallere randen rondom het scherm. Ook beschikken de nieuwe modellen over een langere batterijduur en handige functies.

→ Bekijk aanbiedingen voor de LG L40 met abonnement.

Pluspunten L40

  • Lekker compact en licht
  • Recente Android-versie
  • Erg goedkoop

Minpunten L40

  • Bescheiden hardware
  • Geen frontcamera
  • Klein display
LG L40
Welke LG L40 wil je?
Wij hebben momenteel geen LG L40 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

LG L40 video

Laatste berichten

Ook LG L40 en L70 nu verkrijgbaar, kosten 99 en 149 euro

Ook LG L40 en L70 nu verkrijgbaar, kosten 99 en 149 euro

Nieuws LG heeft bekendgemaakt dat naast de goedkope LG L90 nu ook de LG L40  en LG L70  verkrijgbaar zijn in ons land. De budgettelefoons hebben adviesprijzen van respectievelijk 99 en…