Amazon Appstore stapt over op tweemaal klikken om te kopen

amazon appstore tabletDe Amazon Appstore heeft een kleine update uitgevoerd. De softwareshop had te maken met klachten van gebruikers, die door het 1-click-bestelproces iets te makkelijk een app konden aanschaffen. Dat resulteerde in veel ongewenste aankopen: meteen na het klikken begon de app meteen te downloaden. Om een app te kopen moet je voortaan nog in een extra stap toestemming geven. Dat betekent dat je voortaan twee kliks moet doen, net als bij de normale Android Market, waar je nog eens extra toestemming moet geven om de app bepaalde permissies te geven. De Amazon Appstore is met de update naar 1.14 ook stabieler geworden, er is verbeterde ondersteuning voor Android 1.6 en de controle welke Free App of The Day er klaar staat is beter geworden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Mensen die de Appstore al gebruiken krijgen een push notificatie dat er een update klaar staat. Je kunt ook via de instellingen van de app een handmatige update-check uitvoeren. Zoals bekend is de Amazon Appstore officieel alleen in de VS beschikbaar, maar je kunt er vanuit Nederland ook gebruik van maken, als je echt wil.

amazon_appstore_update

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.