De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 4.0 geïnstalleerd op 10 procent van alle Android-smartphones

Redactie
3 juli 2012, 11:27
1 min leestijd
Android 4.0 geïnstalleerd op 10 procent van alle Android-smartphones
Ice Cream Sandwich

Android 4.0 staat inmiddels op 10,9 procent van alle Android-smartphones geïnstalleerd. Dit blijkt uit cijfers die Google heeft vrijgegeven. Het percentage is aardig wat hoger dan een maand terug, toen Android 4.0 was geïnstalleerd op 7,1 procent van alle Android-telefoons. 63,7 procent van alle Android-devices maakt nog steeds gebruik van Gingerbread, versie 2.3 van het besturingssysteem.

Het percentage is de afgelopen maand gestegen, maar ligt nog steeds relatief laag. Android 4.0 is immers al meer dan 8 maanden beschikbaar. Het aantal Ice Cream Sandwich-gebruikers ligt wel hoger dan bij Honeycomb, de tablet-versie van Android die afgelopen jaar verscheen. Na Gingerbread gebruiken de meeste Android-smartphones nog steeds Android 2.2 Froyo, met een percentage van 17,3 procent.

Lees verder na de advertentie.

Smartphone-fabrikanten bepalen wanneer je mag upgraden naar een nieuwe versie van Android. Vaak wordt er gekeken naar de technische specificaties van je Android-telefoon: heb je een oud apparaat, dan krijg je mogelijk geen update naar het zwaardere Android 4.0. HTC liet onlangs nog in een schema weten welke telefoons van hun op een update kunnen rekenen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu