Google brengt Android M Developer Preview 2 uit

Redactie
9 juli 2015, 22:49
2 min leestijd
Google brengt Android M Developer Preview 2 uit

Google heeft donderdag officieel de  Android Marshmallow Developer Preview 2 uitgebracht, de tweede versie van het aankomende Android M. Het betreft grotendeels een update met bugfixes.

Lees verder na de advertentie.

Met de Developer Previews werkt Google naar een uiteindelijke versie voor alle Android-gebruikers toe. Degenen die de  Android M Developer Preview al op hun Nexus-toestel draaien, krijgen de komende dagen automatisch een over-the-air-update naar de volgende versie. Degenen die niet kunnen wachten, hebben de optie om de image-bestanden handmatig te flashen.

Android M Developer Preview 2

De  Android M Developer Preview 2 is beschikbaar voor de Nexus 6, Nexus 5, Nexus 9 en Nexus Player. De versie heeft de naam ‘MPZ79M’, de Nexus Player draait op  MPZ79N. Er zijn nog wel wat problemen met de contactensynchronisatie, zoals ik ook merk op mijn Nexus 6. Je kunt dit probleem verhelpen door de data van de systeem-app Contacten Opslag te verwijderen, en ‘m vervolgens opnieuw te laten synchroniseren.

nexus2cee_Screenshot_20150709-1239301

Verder zijn er kleine, doch redelijk ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Zo kan de Nexus 6 voor het eerst vanuit de standaard firmware het accupercentage laten zien. Dit kan in een nieuw menu worden ingesteld, waar het ook mogelijk is om de iconen in de statusbalk aan te passen. Wil je geen bluetooth-icoontje in de statusbalk zien? Gewoon even uitvinken en het is gebeurd. Ook heb ik het idee dat het lettertype lichtelijk is aangepast, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Verder zijn enkele pagina’s veranderd, zoals de sectie voor opslag en geheugen. Hierbij wordt er duidelijker weergegeven hoeveel ruimte of RAM-geheugen er nog over is. Ook is de app-drawer veranderd, waarbij apps niet meer worden gesorteerd op letter. Jammer: dat vond ik juist een fijne indeling van de Android M app-drawer.

Daarnaast kreeg ik voor het eerst een pop-up of ik Google Contacten toegang wilde geven tot verschillende onderdelen van de software, zoals het opslaggeheugen. Dit kreeg ik niet in de eerste versie van de Deverloper Preview te zien. Wel jammer: nog steeds geen Now on Tap beschikbaar.

Android M Developer Preview 2 installeren

De factory images voor Android M Developer Preview 2 zijn hier te downloaden. De bestanden zijn automatisch of handmatig via fastboot te flashen op een unlocked toestel. Je kunt alle bestanden in één keer flashen door  flash-all.bat/flash-all.sh te draaien. Vergeet niet in het bestand het gedeelte “-w” te verwijderen; dan behoud je al je data. De “-w” staat voor wipe.

Ik vind het echter fijner om de image-bestanden handmatig te flashen. Als je dit wilt doen, flash je alle bestanden (te beginnen bij de bootloader en radio) en flash  je userdata.img niet indien je jouw data wilt behouden.

Lees meer over Android M

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu