Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Asus Nexus Player

7,5

Google Nexus Player: settopbox met Android TV

De Nexus Player is een settopbox uit de stal van Google en draait op Android TV, een speciale Android-versie die is geoptimaliseerd voor het grote scherm en waarmee Android-apps op je televisie zijn te gebruiken. Het apparaat is in samenwerking met Asus ontwikkeld, kost omgerekend 110 euro en is sinds 26 maart 2015 verkrijgbaar in Europa.

De settopbox wordt aangestuurd door een 1,8GHz quadcore-processor (Intel Atom), heeft 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte. De Nexus Player draait als gezegd op Android TV en kan – net als de Chromecast – content naar een televisie streamen. Daarmee is het apparaat dus geschikt voor een avondje lekker bankhangen.

De Nexus Player in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Nexus Player is een relatief nieuw Google-apparaat en qua basisfunctionaliteit vergelijkbaar met de Chromecast. Hieronder hebben we de belangrijkste functies van de mediaspeler op een rijtje gezet.

  • Compact design met 120 bij 120 bij 20 millimeter, 235 gram
  • Speelt de meeste audio- en videoformaten en draait op Android TV
  • Te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening of apart verkrijgbare gamepad
  • Maakt van elke ‘domme’ televisie met een hdmi-aansluiting een smart tv

Ook geschikt als gameconsole

De Nexus Player is naast een entertainment-device ook als gameconsole te gebruiken. Met de bijgeleverde afstandsbediening zijn simpele Android-spelletjes te bedienen en spelen. Voor wie gaming serieuzer wil aanpakken, verschijnt is er een apart verkrijgbare gamepad. Middels de hdmi-uitgang worden games in een full-hd-resolutie op je televisie getoond. Ook is er een ondersteuning voor multiplayer games, waardoor het mogelijk is om online Android-games tegen vrienden te spelen. Tot slot worden ook behaalde achievements tussen de settopbox, je Android-telefoon en tablet gesynchroniseerd.

Nexus Player

Benieuwd naar alle mogelijkheden van deze mediaspeler? Dan kun je onze uitgebreide Nexus Player review lezen waarin we je laten zien wat de huidige versie van het apparaat allemaal kan.

Conclusie Nexus Player review

Het prijsverschil tussen de Nexus Player en Chromecast bedraagt zo’n 75 euro. En dat is een flinke smak geld als je nagaat dat de Chromecast maar 35 euro kost en voor het casten van media net zo goed werkt. De Nexus Player heeft omgerekend een prijs van ongeveer 110 euro en dan heb je er nog geen Gamepad bij. Je betaalt dus 75 euro voor een mooi kastje met Android TV  waarmee je niet per se veel meer kan dan met de Chromecast. Oké, je kunt er games mee op je tv spelen – maar daarvoor hoef je de Nexus Player niet te kopen.

De settopbox brengt wel weer  een fraaie interface naar de tv. Zo is het fijn om via de afstandsbediening door apps te navigeren en gewoonweg iets aan te klikken zonder dat je het vanaf je smartphone naar de tv hoeft te streamen. Android TV werkt daarnaast goed en snel, hoewel het aanbod van apps – en met name Nederlandse – nog niet echt uitgebreid is.  Het lijkt daarom aannemelijker dat Google de strijd om de huiskamer eerder gaat winnen met de Chromecast, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van Android TV. En als ik mijn volgende tv ga kopen, kies ik er in ieder geval één met  Android TV als standaardsoftware.

Asus Nexus Player specs

Audio

Afspeelformaat audio aac

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Asus Nexus Player

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu