Google geeft Android Wear-update naar Android Oreo vrij

Thomas Haenen
7 december 2017, 11:00
2 min leestijd
Google geeft Android Wear-update naar Android Oreo vrij

De smartwatchmarkt mag dan wel op een laag pitje staan, Google is Android Wear niet helemaal vergeten. Het bedrijf heeft nu een Android Oreo-versie van de software vrijgegeven.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear Oreo-update beschikbaar

Begin dit jaar verscheen Android Wear 2.0, een grondige update voor de software die veel nieuwe functies en een aangepast design met zich meebracht. De software was echter nog deels gebaseerd op Android Nougat, dus was het hoog tijd voor een upgrade. Die update naar Android Oreo rolt nu uit, zo heeft Google laten weten.

Wanneer krijg ik de Android Oreo-update voor mijn smartwatch?

Hoewel Google de software heeft vrijgegeven, is het vervolgens aan de fabrikant om deze uit te rollen naar een smartwatch. Net als bij Android-smartphones zul je dus nog even geduld moeten hebben. Vooralsnog is de update alleen beschikbaar voor de LG Watch Sport. Of en wanneer andere Android Wear-apparaten aan de beurt zijn, is nog onbekend.

Android Wear Oreo-update

Wat is er nieuw in de Android Wear Oreo-update?

Features die we van Android Oreo op smartphones kennen, komen met deze update ook naar smartwatches. Zo zijn er nu notificatiekanalen, waarmee je filtert welke berichten een app je wel en niet stuurt. Ook wordt het accuverbruik van apps op stand-by aan banden gelegd.

Daarnaast zijn er enkele Wear-specifieke features toegevoegd. Zo kun je nu instellen hoe hard je horloge trilt als je een nieuwe notificatie ontvangt. Ook kun je aanraakvergrendeling activeren, zodat het scherm niet meer reageert als er op gedrukt wordt. Handig in de regen of bij het zwembad, omdat waterdruppels nog wel eens als vingerafdrukken geregistreerd worden. Tot slot heeft Android Wear nu eindelijk ondersteuning voor België als regio, met de Nederlandse taal.

De staat van Android Wear

2017 was geen goed jaar voor Android Wear. Grote fabrikanten als Huawei, Samsung en Sony lijken het platform inmiddels te hebben verlaten, en brachten dit jaar geen nieuwe Wear-smartwatches uit. De LG Watch Sport en Watch Style, die begin dit jaar aangekondigd werden als vlaggenschepen voor Android Wear 2.0, zijn nooit officieel in Nederland verschenen. Vorige week werd bekend dat David Singleton, hoofd van het Android Wear-ontwikkelteam, is opgestapt.

Dat betekent niet dat Android Wear helemaal wordt vergeten. Verschillende horlogemakers zoals Fossil, Casio en Michael Kors brachten het afgelopen jaar smartwatches uit met het besturingssysteem van Google. Grote updates hoef je op korte termijn niet voor Android Wear te verwachten, maar degelijke smartwatches worden nog altijd uitgebracht.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu