Bestuur een Mini Cooper met je Android-telefoon

BeeWi ControlPad_AndroidOm direct even de kop boven dit artikel iets te nuanceren: de Mini Cooper die je met je Android-telefoon kunt besturen is geen echte Mini. Het betreft een radiografisch bestuurbare auto in de schaal 1:20 die je via Bluetooth kunt besturen. Nu waren er al eerder dergelijke autootjes te koop, maar deze Mini Cooper van BeeWi heeft als extra een eigen Android-app voor de besturing.

Met deze app kun je de Mini besturen door gebruik te maken van de bewegings-sensoren van je Android-telefoon of via de interface van de Android-app. De elektromotor in deze Mini heeft aan drie AAA-batterijtjes genoeg om drie uur te kunnen rijden. De bijbehorende app vereist een Android-telefoon met Android 2.1 of hoger en de Bluetooth-chip in de Mini heeft een bereik van ongeveer 15 meter. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de Mini Cooper snel aan de horizon ziet verdwijnen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

BeeWi ControlPad_Android_schema

Meer info over dit ‘speelgoed’ is te vinden op de BeeWi website waar overigens ook en lijst te vinden is met alle ondersteunde Android-telefoons

http://youtu.be/QgbEkzI57uc

http://youtu.be/p8yCaYxzo64

Via: Android Community

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.