Bestuur een Mini Cooper met je Android-telefoon

Wouter Nijsen
22 februari 2011, 21:13
1 min leestijd
Bestuur een Mini Cooper met je Android-telefoon
BeeWi ControlPad_Android

Om direct even de kop boven dit artikel iets te nuanceren: de Mini Cooper die je met je Android-telefoon kunt besturen is geen echte Mini. Het betreft een radiografisch bestuurbare auto in de schaal 1:20 die je via Bluetooth kunt besturen. Nu waren er al eerder dergelijke autootjes te koop, maar deze Mini Cooper van BeeWi heeft als extra een eigen Android-app voor de besturing.

Met deze app kun je de Mini besturen door gebruik te maken van de bewegings-sensoren van je Android-telefoon of via de interface van de Android-app. De elektromotor in deze Mini heeft aan drie AAA-batterijtjes genoeg om drie uur te kunnen rijden. De bijbehorende app vereist een Android-telefoon met Android 2.1 of hoger en de Bluetooth-chip in de Mini heeft een bereik van ongeveer 15 meter. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de Mini Cooper snel aan de horizon ziet verdwijnen.

Lees verder na de advertentie.

BeeWi ControlPad_Android_schema

Meer info over dit ‘speelgoed’ is te vinden op de BeeWi website waar overigens ook en lijst te vinden is met alle ondersteunde Android-telefoons

http://youtu.be/QgbEkzI57uc
http://youtu.be/p8yCaYxzo64

Via: Android Community

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu