4 zaken die je moet weten over allesbezorgdienst uButler

Gijs Ettes
15 januari 2016, 11:15
2 min leestijd
4 zaken die je moet weten over allesbezorgdienst uButler

De bezorgdienst uButler is dan eindelijk gestart in Nederland. Met de dienst kunnen gebruikers via WhatsApp een virtuele assistent bereiken die bijna alles kan  regelen.

Lees verder na de advertentie.

1. Persoonlijke assistent

Zoals de naam al doet vermoeden, is uButler een digitale butler die 24/7 voor je klaarstaat. De assistent is via WhatsApp te benaderen voor praktisch alle verzoeken, zolang ze legaal zijn. Ben je op je wintersportbestemming, maar liggen je ski`s thuis? Dan kan uButler zorgen dat ze een dag later alsnog (tegen betaling) worden afgeleverd. Vier je een feestje en is alle drank op? UBulter staat voor je klaar om de voorraad bier, wijn en sterke drank aan te vullen. Desgewenst kan de assistent elke ochtend een Whatsappje sturen met de weersverwachting, het belangrijkste nieuws en zaken die trending zijn op social media.

2. Gratis*

UButler is in principe gratis te gebruiken. Voor alle vragen die je aan de virtuele assistent stelt, hoef je dus niets te betalen. Dat verandert als je daadwerkelijk zaken gaat bestellen, zoals een kratje bier, kleding of een vliegticket. Betalingen kunnen gedaan worden met je creditcard of via iDeal. Vóór het bestellen kun je zien wat de kosten zijn en hoe lang je moet wachten op de bezorging. Vervolgens kun je al dan niet bevestigen of je de bestelling wilt doen.

3. Opstartproblemen

Vrijdagochtend valt op de site van uButler te lezen dat de service kampt met enorme drukte. Dat leidde al vanaf de start van de pilot  tot opstoppingen en een wachtlijst, waardoor vooralsnog niet iedereen van de virtuele assistent kan gebruikmaken. Wel is het mogelijk om via deze pagina je telefoonnummer door te geven, zodat je een seintje krijgt als uButler weer volledig beschikbaar is.

ubutler

4.  Niet uniek

UButler is niet de enige in zijn soort. In  april 2015 lanceerde in Duitsland de dienst Gobutler die ook belooft alles te bezorgen, maar vooralsnog alleen via sms werkt. De bezorgdienst is ook in Groot-Brittannië, Zwitserland, Oostenrijk en Canada beschikbaar. Eerder verscheen in de VS al een soortgelijke dienst genaamd Magic, die ook via sms werkt. Beide zijn vooralsnog niet in ons land beschikbaar.

Heb jij  uButler al kunnen gebruiken? Deel je ervaringen hieronder.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu