BitLock: bluetooth-slot verandert Android-smartphone in fietssleutel

Redactie
23 oktober 2013, 16:01
1 min leestijd
BitLock: bluetooth-slot verandert Android-smartphone in fietssleutel
BitLock

Het bluetooth-fietsenslot BitLock is geinig, interessant en innovatief. De BitLock gebruikt je Android-smartphone als sleutel en kan zich automatisch op slot zetten en laten openen, allemaal dankzij een bluetooth-verbinding. Het Kickstarterproject is goed op weg om zijn financieringsdoel te behalen, met nog 22 dagen (van de 31) voor een bedrag dat minder is dan de helft van het financieringsdoel.

Lees verder na de advertentie.

Bitlock: hoe & wat

De Bitlock is gemaakt van versterkt staal met een dikte van 12 millimeter en heeft de vorm van het bekende en zeer stevige u-slot. Het slot maakt gebruik van het energiezuinige bluetooth 4.0 en verbindt automatish met je smartphone. Als je de fiets op slot wilt zetten, klik je ‘m vast en druk je op de knop van de BitLock. Hierna loop je weg en als je één meter bent verwijderd, zet het slot zich automatisch vast. Kom je weer binnen die één meter, wordt het mogelijk om met dezelfde klop het slot te ontgrendelen.

bitlock2

Daarnaast wordt het mogelijk om jouw fiets te delen. Zo kun je contactpersonen aan BitLock toevoegen die eveneens het slot met hun smartphone kunnen besturen. Denk bijvoorbeeld aan een fiets van een studentenhuis, de keer dat je parner je fiets wilt lenen of voor tijdelijk gebruik voor huurders als je jouw eigen huis verhuurt. Van individu’s tot groepen: BitLock ondersteunt het allemaal.

Het bluetooth-fietsslot slaat tevens gps-coördinaten op, heeft een batterijduur van vijf jaar en het is ook mogelijk om de accu zelfstandig te vervangen.

BitLock: wat kost het

De BitLock heeft een prijskaartje van 99 dollar, exclusief 35 dollar aan verzendkosten naar Nederland. De verwachting is dat het bluetooth-fietsslot rond juli 2014 bij zogeheten Kickstarter-backers op de deurmat valt.

Bekijk ook onderstaande video van het Kickstarterproject.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu