Evernote beperkt gratis versie en verhoogt prijzen abonnementen

Erwin Vogelaar
28 juni 2016, 19:21
2 min leestijd
Evernote beperkt gratis versie en verhoogt prijzen abonnementen

Evernote heeft de prijzen voor het gebruik van het programma en de app verhoogd. Daarnaast wordt de gratis versie beperkt om gebruikers naar de abonnementen te leiden.

Lees verder na de advertentie.

Evernote Basic

Evernote Basic is de gratis versie van Evernote. Deze versie wordt door de meeste mensen gebruikt. Tot nu toe kunnen gebruikers van Evernote Basic hun notities in het programma synchroniseren met zoveel apparaten als ze willen. Dat gaat nu veranderen door een nieuw prijsmodel. Met het nieuwe model kan Evernote Basic nog maar op twee apparaten tegelijk gebruikt worden.

evernote basic

Naast Evernote Basic kan er ook gebruik gemaakt worden van Evernote Plus en Evernote Premium. Met beide abonnementen kunnen gebruikers ongelimiteerd synchroniseren tussen hun apparaten, offline notities bijhouden en krijgen ze 1GB opslagruimte bij Evernote Plus en 10GB opslagruimte bij Evernote Premium. Evernote Basic biedt gebruikers maar 60MB opslagruimte, wat natuurlijk een flink verschil is vergeleken met de betaalde versies. Daarnaast heeft Evernote Premium nog wat extra functies zoals het zoeken naar tekst in pdf’s en het digitaliseren van visitekaartjes.

De prijsverhoging voor deze abonnementen is niet mis. Evernote Plus gaat van 19,99 euro per jaar naar 29,99 euro per jaar en Evernote Premium wordt nu echt premium, met een prijsstijging van 39,99 euro per jaar naar 59,99 euro per jaar. Evernote stelt dat deze prijsstijging gerechtvaardigd is door de “energie, tijd en geld” die er in de dienst gestopt wordt en dat het bedrijf nooit advertenties wil laten zien of gebruikersdata wil verkopen om het hoofd boven water te houden.

Scannen en annoteren

Afgelopen mei kreeg de app nog een flinke update, waardoor het makkelijker is geworden om documenten te scannen. De app kan de randen van het document zien en het beeld aanpassen, zodat de tekst zo leesbaar mogelijk is. Ook is het sinds deze update makkelijker om documenten te annoteren. Deze functie is alleen beschikbaar voor Premium-gebruikers.

Bron: Everenote
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu