Zo verkoop je straks spullen via de Facebook Marktplaats

Thomas Haenen
3 oktober 2016, 16:53
2 min leestijd
Zo verkoop je straks spullen via de Facebook Marktplaats

Facebook gaat de concurrentie aan met Marktplaats. De app krijgt zijn eigen ‘Marketplace’, waar gebruikers gemakkelijk hun spulletjes kunnen verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Marketplace

Facebook Marketplace

Ben je een actieve gebruiker van Facebook, dan is de kans groot dat je nu al in een of meerdere groepen zit om spullen te ruilen, verkopen of gratis op te halen. Het sociale netwerk is zich goed bewust van de populariteit van deze groepen en lanceert daarom zijn eigen Marktplaats-alternatief. Je kunt straks via de Facebook-app producten verkopen en kijken wat er in de buurt verkocht wordt.

Om te zien wat er in de buurt wordt aangeboden, druk je straks op de Marketplace-knop in de Facebook-app. Vervolgens zie je alle advertenties die bij jou in de omgeving geplaatst zijn. Advertenties toevoegen is simpel: je uploadt een foto van de app, tikt een korte beschrijving en Facebook neemt je aanbieding op in zijn overzichten.

Vooralsnog is de functie wel een stuk beperkter dan alternatieven als Ebay en Marktplaats. Zo wordt Facebook verder niet betrokken bij de afhandeling, is er geen reputatiesysteem en geen mogelijkheid om eerdere advertenties van dezelfde verkoper te zien. De afhandeling gaat via Facebook Messenger, dus je moet via je app bepalen hoe er betaald wordt en hoe de verzending of het afhalen geregeld wordt. Facebook zegt alleen een overzicht te bieden van het aanbod in de omgeving en dat het niets regelt voor de verkoop zelf.

Facebook Marketplace in Nederland

Facebook downloaden kan gratis via onderstaande link naar de Play Store, al is de Marketplace nog niet in de laatste Nederlandse update voor de app terug te vinden. De functie is vooralsnog slechts beschikbaar in een klein aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. De Facebook Marketplace wordt volgens het bedrijf snel uitgerold, maar het is nog onduidelijk wanneer Nederland aan de beurt is.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu