De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google laat je grotere bestanden ontvangen via Gmail

Thomas Haenen
2 maart 2017, 8:54
1 min leestijd
Google laat je grotere bestanden ontvangen via Gmail

Heb je collega’s die je regelmatig grote presentaties mailen, of familieleden die je video’s proberen te versturen? Vanaf vandaag wordt het ietsje makkelijker om die te ontvangen in Gmail.

Lees verder na de advertentie.

Gmail bestandsgrootte

Via Gmail kun je nu bestanden van maximaal 50MB ontvangen, zo heeft Google vannacht aangekondigd. Dat is een verdubbeling van de vorige limiet van 25MB. Let wel: dat geldt alleen voor mail die je ontvangt, want zelf kun je maximaal 25MB aan bijlages in een Gmail-bericht stoppen. De upgrade is dan ook vooral relevant voor mensen zonder Gmail-account die je grote bijlages proberen te sturen.

Google houdt al jaren vast aan de bijlagelimiet van 25MB. Hoewel vrijwel elk ander aspect van de maildienst in de voorbije jaren upgrades heeft ontvangen, is de limiet ongewijzigd gebleven. Het bedrijf ziet namelijk liever dat je Google Drive gebruikt voor het versturen van grote bestanden. Probeer je grote bestanden toe te voegen aan je mail, dan laat Google je nu al weten dat je de bestanden direct naar Drive moet uploaden.

gmail

Google Drive geeft je meerdere gigabytes om je bestanden op te slaan, ongeacht de omvang van een individueel bestand. Vervolgens kun je die individuele bestanden delen in de vorm van een link, die je makkelijk via een mail kunt versturen. Mocht je dus bijvoorbeeld een video of een grote PowerPoint-presentatie willen delen dan kan dat relatief makkelijk met Drive.

Googles limiet van 25MB is aardig strikt en geldt cumulatief. Je kunt er dus niet voor kiezen om meerdere bestanden van 20MB toe te voegen aan een bericht. Zodra de 25MB gepasseerd wordt kan er geen bestand meer bij.

Lees het laatste nieuws over Gmail

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu