1 april: Google introduceert zelfrijdende fiets in Nederland

Redactie
1 april 2016, 10:39
2 min leestijd
1 april: Google introduceert zelfrijdende fiets in Nederland

Nederlanders fietsen meer dan wie dan ook ter wereld. Het ideale land om de zelfrijdende fiets te testen, moet Google gedacht hebben. De zelfrijdende fiets is alleen beschikbaar op 1 april.

Lees verder na de advertentie.

Google 1 aprilgrap

Aan de Nederlandse 1 aprilgrap werkte zelfs de Fietsbond mee, om het allemaal zo geloofwaardig te maken. Pim van der Feltz, directeur Google Nederland, vertelt in het filmpje: “Stel je voor dat we fietsen veiliger, slimmer en makkelijker zouden maken door technologie voor zelfrijden toe te passen op fietsen.” De software van de fiets zorgt onder meer voor locatiebepaling en objectherkenning, waarbij de software een veilige snelheid en traject selecteert. Het filmpje besluit met ‘Alleen beschikbaar op 1 april’.

Niet alle 1 aprilgrappen van Google zijn echter zo duidelijk als die van Google Nederland. Wereldwijd zijn er verschillende grappen gelanceerd met een minder succesvol vervolg. Gisteravond lanceerde de zoekgigant  een nieuwe button in Gmail, de zogenoemde ‘Mic Drop’. Met deze button kun je een gifje van een Minion, die een microfoon laat vallen, meesturen met je e-mail.

Tot zover leuk. Alleen het probleem is dat bij het meesturen van het gifje, Gmail het sein gaf dat de e-mailconversatie afgelopen was. Opvolgende e-mails verschenen niet meer in de inbox, wat natuurlijk bij veel mensen tot problemen leidt. Veel gebruikers hebben dan ook via social media en het Google-forum boze reacties achtergelaten bij het bedrijf. Voor sommige mensen zou zelfs hun baan op het spel staan. Google heeft de 1 aprilgrap daarom teruggetrokken. Mocht bij jou de ‘Verzenden en archiveren’ knop nog niet zijn teruggekomen, dan dien  je de pagina te verversen.

Ervaar de realiteit

Een andere Google 1 aprilgrap is een plastic Cardboard. De vr-bril vereist geen smartphone en is bedoeld om je de echte realiteit te laten ervaren. Ofwel, gewoon kijken met je ogen en je ziet alles in 360 graden. Het geinige filmpje check je hieronder.

Google is niet het enige bedrijf dat vandaag met 1 aprilgrappen komt. Zo postte MediaMarkt gisteren al een bericht over een zogenaamde chip, waarmee ouders hun kinderen kunnen chippen en vervolgens volgen.  Coolblue introduceert het mini-magazijn, waardoor je bestelling al binnen 30 minuten thuisbezorgd wordt.

Welke leuke 1 aprilgrap ben  jij vandaag tegengekomen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu