Google Allo passeert één miljoen downloads in één week

Thomas Haenen
26 september 2016, 9:59
2 min leestijd
Google Allo passeert één miljoen downloads in één week

Allo, de nieuwe berichtendienst van Google, is inmiddels al meer dan één miljoen keer gedownload uit de Play Store. De app is pas sinds een kleine week verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Google Allo downloads

allo-5

Google Allo wordt sinds woensdag geleidelijk wereldwijd uitgerold. In Nederland moesten we nog iets langer wachten: hier is de app pas sinds vrijdag. Ondanks die geleidelijke uitrol is de app al aardig succesvol. In de Play Store valt te lezen dat er inmiddels tussen de 1 en 5 miljoen downloads van de app geweest zijn. Ook staat de app bovenaan de lijst met populairste gratis Android-applicaties. Hoeveel Google Allo downloads er voor iOS zijn is onbekend.

Duo, de videochat-app die Google vorige maand lanceerde, zit inmiddels op 10 tot 50 miljoen downloads voor Android. Die chatdienst had tien dagen nodig om de vijf miljoen downloads te passeren, maar Allo lijkt hard op weg om dat in een sneller tempo te doen.

Met Allo hoopt Google de concurrentie met WhatsApp en Telegram aan te gaan. Net als andere berichtendiensten kun je via Allo tekst, foto’s en video’s versturen. Nieuw is de ingebouwde Google Assistant, een virtueel hulpje die allerlei acties kan uitvoeren. Vraag de Assistant bijvoorbeeld om te zoeken naar restaurants in de buurt voor jou en je gesprekspartner, of om je op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Ook beschikt Allo over een incognitomodus waarin je berichten na een aantal uren automatisch voorgoed verdwijnen.

5 dingen om te proberen in Google Allo

Google zal echter aardig zijn best moeten doen om de concurrentie te passeren. WhatsApp maakte eerder dit jaar bekend meer dan een miljard actiever gebruikers te hebben. Facebook Messenger passeerde deze zomer ook de grens van 1 miljard actieve gebruikers, terwijl Telegram op 100 miljoen actieve gebruikers zit. Het is onbekend hoeveel actieve gebruikers Hangouts, de andere berichtendienst van Google heeft, maar de app wordt wel met vrijwel elke Android-smartphone meegeleverd.

Google Allo voor Android

Google Allo downloaden kan gratis via onderstaande link. De app werkt op elk toestel met Android 4.1 of nieuwer.

Download Google Allo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu