Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Allo beschikbaar in Nederland: 5 dingen om te proberen

Thomas Haenen
23 september 2016, 8:45
4 min leestijd
Google Allo beschikbaar in Nederland: 5 dingen om te proberen

Google Allo is vanaf vandaag ook in Nederland beschikbaar in de Play Store. De nieuwe berichtendienst zit bomvol slimme functies, daarom zetten we een aantal zaken op een rijtje die je kunt proberen.

Lees verder na de advertentie.

Google Allo beschikbaar

Google is eerder deze week begonnen met de uitrol van Allo, maar de app was lange tijd voor vrijwel niemand beschikbaar. Ook in Nederland zat Google Allo downloaden er nog even niet in. Sinds vannacht is dat wel mogelijk: de app kan nu door iedereen gedownload worden via de Play Store. Allo werd begin deze zomer gepresenteerd op Google I/O, samen met Duo. Die videochat-app is sinds vorige maand al beschikbaar, vandaag komt daar Allo bij.

Allo barst van de features die nieuw zijn voor chat-apps. Om ervoor te zorgen dat je gelijk goed aan de slag kan nu Google Allo beschikbaar is hebben wij vast de vijf leukste nieuwe features voor je verzameld.

1. Chatten met Google Assistant

Met Allo introduceert Google zijn eigen virtuele assistent, niet geheel verrassend de Google Assistant genoemd. Deze heeft zijn eigen chatvenster in de app waar je al je vragen, opdrachten en meer kwijt kunt. Dat gaat precies zoals in een normaal gesprek: je hoeft niet specifieke commando’s volgen, maar stelt normale, menselijke vragen.

Zo kun je de Google Assistant bijvoorbeeld vragen om grappen, het laatste nieuws of het weerbericht. Met “Can you wake me up at 8am?” stel je een wekker in voor de volgende ochtend, terwijl je met “Remind me to throw out the trash tomorrow” direct een reminder instelt. Maar Assistant gaat verder: stuur foto’s en de app probeert automatisch te herkennen wat erop staat, of vraag naar leuke restaurants in de buurt voor suggesties.

Helaas kan de Google Assistant vooralsnog alleen Engels. Hoewel de app zelf beschikbaar is in het Nederlands, kun je de Assistant alleen opdrachten geven in het Engels. Bovendien gaat het om een ‘Preview Edition’: nog niet alle functies werken naar behoren en er wordt de komende tijd veel aan de Assistant toegevoegd, zo belooft Google.

2. ..in een groepsgesprek

Assistant werkt niet alleen in zijn eigen gespreksvenster, maar kan ook betrokken worden bij elk ander gesprek. Typ ‘@google’ in een gesprek, gevolgd door je vraag en je krijgt direct antwoord of hulp. Zo kun je tijdens het plannen van een etentje direct bellen naar een restaurant om te reserveren, of om vertalingen vragen als je contact in een andere taal praat.

3. Schreeuwen en fluisteren met stickers en tekeningen

Ook als je liever niet met robots praat is er genoeg te doen in Google Allo. Zoals het een echte moderne chat-app betaamt barst Allo van de manieren om je berichten aan te passen. Zo zijn er tientallen stickerpacks met stickers om te versturen en kun je je foto’s bekladden met tekeningen en tekst.

Uniek voor Allo is de mogelijkheid om je berichten ‘fluisterend’ of ‘schreeuwend’ te versturen. Dat doe je door de Verzend-knop omhoog of omlaag te geven. Hoe hoger je veegt, hoe groter de letters van het bericht naar je vriend of collega. Ook emoji’s kunnen op die manier groter of kleiner gemaakt worden.

4. Sneller reageren met Smart Reply

Even geen tijd voor een uitgebreide reactie? Dan is er Smart Reply. Op basis van veelvoorkomende antwoorden en dingen die je zelf vaak zegt zal Allo suggesties geven voor korte reacties. Zo kun je bijvoorbeeld snel laten weten dat je nog onderweg bent, of je het eens bent met de eetplannen of wanneer je ruimte hebt in je agenda. Je hoeft niets uit te typen: Allo toont automatisch tot drie suggesties.

Dat werkt niet alleen met tekst, maar ook met foto’s. Stuur je bijvoorbeeld een foto van je huisdier, dan laat Allo je met één druk op de “Leuke hond!” of “Awww, wat schattig” zeggen. Beleefdheid kost geen tijd met Allo, dus.

5. Geheime gesprekken voeren met incognito modus

Met de beveiliging zit het wel goed in Allo. De app is voorzien van end-to-end encryptie, wat betekent dat niemand je berichten kan inzien behalve jij en de persoon naar wie je ze verstuurt. Google kan niet meelezen en óók de overheid niet.

Mocht je het allemaal nog een stukje anoniemer willen, dan beschikt Allo ook over een incognito modus. Die ken je misschien wel van Chrome: alles wat je in deze modus verstuurt wordt niet opgeslagen door de app. Voordat je de modus opent, vraagt Allo hoe lang je berichten bewaard mogen blijven. Na die tijd zullen ze automatisch verwijderd worden, ook bij de persoon naar wie je de berichten stuurt.

Google Allo downloaden

Google Allo downloaden kan vanaf nu in de Play Store via onderstaande link. De app is gratis en vereist Android 4.1 of nieuwer. Via deze link kun je het apk-bestand downloaden en Allo zo handmatig installeren. Voor instructies kun je terecht in ons artikel over het installeren van apk-bestanden.

Download Google Allo in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Allo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu