De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Screenshots: het nieuwe design van Google Play met Android L

Redactie
14 juli 2014, 10:56
1 min leestijd
Screenshots: het nieuwe design van Google Play met Android L
Google Play Android L

Het nieuwe Google Play Android L-design is gelekt en mogelijk op screenshots te zien. Het nieuwe Android L-design kenmerkt zich door veel gebruik van witruimte en meer felle kleuren, dat mede met het Material Design is geïntroduceerd. Zo kleur de bovenste balk voortaan mee met de hoofdkleur van de app.

Een belangrijke vernieuwing is de komst van een grote headerfoto, waardoor bijvoorbeeld apps, games en films beter aan de man kunnen worden gebracht. Het meer visuele design , waarbij ook de knoppen prominenter aanwezig zijn, werkt verder door meer te scrollen en zijn de secties met bijvoorbeeld informatie over de app en de recensies over een app meer van elkaar afgezonderd, wat de overzichtelijkheid ten goede moet komen.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Android L-design

Hoewel de screenshots al een vrij vergevorderd Google Play Android L-design laten zien, is het mogelijk dat de uiteindelijke versie van Google Play er nog anders uit komt te zien. Het is daarbij onduidelijk of Google Play al eerder wordt geüpdatet met het nieuwe Android L-design, want Android L komt pas beschikbaar in de herfst.

Android L wordt als eerste uitgerold naar Nexus-apparaten, waarna fabrikanten de software voor hun toestellen aanpassen en deze vervolgens als update beschikbaar maken. Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android 5.0 Lollipop pagina!

Lees ook

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu