De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Lenovo kondigt Glass-concurrent aan: C1 draait Android en kost 1300 dollar

Redactie
28 juli 2014, 11:07
1 min leestijd
Lenovo kondigt Glass-concurrent aan: C1 draait Android en kost 1300 dollar
lenovo c1

Het Chinese Lenovo heeft zijn Google Glass-concurrent onthuld: de C1. De Lenovo C1 vertoont veel overeenkomsten met Glass, maar heeft één belangrijke eigenschap waar Glass niet over beschikt: een verwijderbare en daarmee verwisselbare accu. De accu is aan de achterkant van de slimme bril te vinden, want de gebruiker draagt de accu om zijn nek. Deze accu is verwisselbaar, waardoor je gewoon een nieuwe met de bril kunt verbinden als ‘ie energie nodig heeft.

Hoewel Lenovo nog niet veel over de C1 bekendmaakte, wil het graag ontwikkelaars aan boord krijgen die app voor de bril gaan ontwikkelen. De Lenovo C1 draait vanuit de doos op Android 4.0 en heeft, net als Glass, een prisma waarin het beeld te zien is en een camera. Ook de vorm van de Lenovo-bril vertoont overeenkomsten met die van Google.

Lees verder na de advertentie.

Lenovo C1

lenovo-c1-2

Verder is de slimme bril voorzien van een 1GHz OMAP4460-processor, 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte. Ook is er ondersteuning voor wifi en bluetooth en gebruikt het verschillende sensoren om bewegingen te herkennen. Deze bewegingen zijn nodig om de bril te besturen.

De Lenovo C1 is vanaf 31 juli in China verkrijgbaar voor een prijs van 1300 dollar. Glass heeft een adviesprijs van 1500 dollar en is gelimiteerd verkrijgbaar. De Google-bril is sinds kort wel officieel in het Verenigd Koninkrijk te koop.

Lees het laatste Lenovo-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's