Het populaire Musical.ly komt met eigen livestream-app Live.ly

Erwin Vogelaar
28 mei 2016, 18:30
2 min leestijd
Het populaire Musical.ly komt met eigen livestream-app Live.ly

Een nieuwe partij stapt in de livestreammarkt. Musical.ly gaat het opnemen tegen Twitter en Facebook met eigen app Live.ly.

Lees verder na de advertentie.

Live.ly

Wellicht heb je er nog niet van gehoord, maar de app Musical.ly is enorm populair. Met de app kun je een een hit van bijvoorbeeld Ariana Grande naspelen door te playbacken of te dansen. De app is vooral populair onder tieners, die zo hun creativiteit laten zien. Musical.ly is vorig jaar gestart en heeft nu al zo’n 80 miljoen gebruikers.

Het is de eerste keer sinds Snapchat dat een nieuw netwerk zo’n gebruikersaantal heeft weten te bereiken. Niet gek dus dat het bedrijf achter de app wil groeien en dat gebeurt met een livestream-app.

live.ly

Alex Zhu, co-ceo van Musical.ly vertelt aan TechCrunch dat gebruikers de app op steeds meer verschillende manieren gingen gebruiken. Naast het playbacken en dansen, werden er onder andere video’s met dieren of komische sketches gepubliceerd. Al met al werd de app dus steeds meer voor de videofunctie gebruikt en minder voor de muziek. Daar wordt met Live.ly op in gespeeld.

Livestreamen lijkt de hit op dit moment, zeker nu Facebook zich er op stort met Live Video. Daarnaast heeft Twitter met Periscope nu nog de belangrijkste livestream-app op de markt. Het lijkt er echter wel op dat Live.ly het vooral moet hebben van de mensen  die Musical.ly al gebruiken, want de app ziet er verder gelijk uit als Periscope. Inclusief de optie om live hartjes te sturen of reacties te plaatsen. De livestreams die met Live.ly gemaakt worden, zullen ook in Musical.ly te zien zijn.

Live.ly downloaden

Live.ly is op dit moment nog niet verkrijgbaar, maar enkel naar een selecte groep mensen uitgestuurd als test. In de komende weken kunnen we er als het goed is allemaal mee aan de slag. Musical.ly kun je ondertussen in de Play Store downloaden.

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu