De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Mijn wensenlijst voor de volgende Google Nexus-smartphone

Redactie
15 september 2012, 17:25
4 min leestijd
Galaxy Nexus Jelly Bean

Hallo Google. Leuk dat jullie meelezen. Mijn naam is Daniël en ik ben hoofdredacteur van AndroidPlanet. Wij houden hier van Android. Echt enorm. En stiekem houden we het meest van de pure Android-ervaring waar de Nexus-toestellen over beschikken. De Galaxy Nexus gebruik ik tot op de dag van vandaag nog steeds terwijl ik verschillende – en betere – smartphones in de kast heb liggen. Dit betekent dat de Galaxy Nexus voor mij enorm is geslaagd. Toch heb ik nog wat verbeteringen en wensen voor het volgende Nexus-toestel (of meerdere Nexus-toestellen?). En daar kunnen jullie, Google, nog echt wat aan hebben.

Behuizing
Toegegeven: ik houd van de behuizing van de Galaxy Nexus. Het materiaal ziet er niet goedkoop uit, is ook niet zwaar en het kevlar-achtige achterkantje ligt erg fijn in de hand. Ik hoop dat Google vasthoudt aan dit robuuste en vrij minimalistische design, met zo min mogelijk glimmende materialen. Neem een voorbeeld aan de Galaxy S III, die door de glimmende achterkant juist een wat goedkoper uiterlijk heeft.

Lees verder na de advertentie.

Scherm
De touchscreenknoppen zijn een geweldige uitvinding. Ze kunnen niet kapot, zijn door middel van aangepaste software van actie te veranderen en laten het toestel van de voorkant er erg minimalistisch uitzien. De nieuwe Nexus moet dit absoluut behouden. Het scherm mag een beetje groter worden, ongeveer 4.7-4.9 inch, waarbij een gedeelte van het scherm door de touch-knoppen wordt ingenomen. En Google: gebruik Gorilla Glass én maakt een kleinere schermrand (bezel). Eerstgenoemde zorgt voor minder krasjes op het scherm, een kleinere bezel maakt meer ruimte voor het scherm aan de voorkant van het toestel vrij. Een logische keuze zou een Super AMOLED HD-scherm zijn met een resolutie van 720p. Een scherm met een resolutie van 1080p lijkt er vooralsnog niet aan te komen. Ik houd meer van de heldere Super LCD-schermen die onder andere HTC gebruikt, maar dat is voornamelijk een persoonlijke keuze.

Processor
Google: gebruikt alsjeblieft OMAP5, de opvolger van de huidige OMAP4 van de Galaxy Nexus. Android Open Source Project, het basisproject van Android, werkt altijd enorm goed samen met OMAP, dat eveneens open source is. OMAP5 gebruikt vier cores, maar wordt eigenlijk als dualcore getypeerd. Dit komt omdat OMAP5 over twee dualcore-processor beschikt, waarvan één op 2.2Ghz kan draaien en daarmee de belangrijkste dualcore-processor is. Daarnaast heb je nog twee energiezuinige processoren die eveneens een dualcore-processor vormen. Een quadcore-processor is leuk, maar je hebt meer aan een hele snelle dualcore-processor en twee energiezuinige processoren die de minder intensieve taken op zich nemen. Daarnaast verwerkt OMAP5 1080p op 60 frames per seconden. En dat is echt een enorme prestatie.

RAM
Een kleine update naar 2GB zou fijn zijn. Meer heeft Android op dit moment nog niet nodig.

LED
Google: behoud de LED en stoot je niet twee keer aan dezelfde steen. Na de introductie van de led met de Nexus One werd deze verwijderd in de Nexus S, tot groot ongenoegen van de Nexus-liefhebbers. De Galaxy Nexus heeft een fantastische led: hij is pas te zien als het LED-lampje schijnt, precies aan de onderkant van het toestel. Voor iedereen die zijn geluid uit heeft staan, is de LED een geweldige toevoeging. Hierdoor weet je precies wanneer je een e-mail, Twitter- of Facebookmelding hebt.

Belkwaliteit
Door de plaatsing van een extra ruisonderdrukkende microfoon zou de belkwaliteit verbeterd kunnen worden. Een telefoongesprek wordt dan niet meer zo snel door harde wind verstoord.

Software
Key Lime Pie? Wie weet, maar het is zeer onwaarschijnlijk.

Camera
De grootste misser van Google met de Galaxy Nexus was de camera aan de achterzijde. De 5 megapixelcamera was een stuk slechter dan de 8 megapixelcamera van de oudere Galaxy S II. Een 8 megapixelcamera is een absolute must. Ook de voorste camera mag een update krijgen waardoor videobellen in 720p mogelijk wordt.

MicroSD-kaart en meer eigen opslagruimte
Velen vielen over het feit dat de Galaxy Nexus maar 16GB aan opslagruimte heeft en niet uitbreidbaar is. Het is voor mij meer dan genoeg (ik gebruik een tablet voor films en series en een iPod voor muziek), maar ik kan begrijpen dat anderen wél meer opslagruimte nodig hebben. Daarom vind ik 32GB toch het minimale en zou het voor velen fijn zijn om een microSD-kaart in de nieuwe Nexus te gebruiken.

Batterij
Google: hier kunnen jullie écht mee gaan scoren. Op dit moment gebruik ik de extended battery van 2000 mAh en daar is het einde van de dag redelijk mee te halen. Toch hoop ik stiekem op een 2500 of zelfs wel 3000+ mAh-batterij. Een batterij waar je sowieso een dag mee doorkomt. Het is Motorola met de Razr HD MAXX gelukt: een Android-toestel dat 9.3 millimeter dik is en over een batterij van 3300 mAh beschikt. Kijk, daar kun je wel een dagje mee vooruit.

Draadloos opladen
Deze functie is aangekondigd met de Galaxy S III, maar niemand heeft het er tegenwoordig meer over. De oplaadtechniek was nog niet klaar voor algemeen gebruik. Dat is het mogelijk wel wanneer de nieuwe Nexus uitkomt. Het zou enorm fijn zijn om je toestel op een apart plateautje kan leggen waar de smartphone automatisch wordt opgeladen. Simpeler kan bijna niet.

Motorola!
De bouwkwaliteit van Motorola is echt uitstekend. En had ik al de RAZR HD MAXX genoemd?

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu