Motorola Droid, vaarwel!

Redactie
9 augustus 2010, 8:29
2 min leestijd
Motorola Droid, vaarwel!

Deze week verschijnt de Motorola Droid 2 in de Verenigde Staten. Een prachtige gebeurtenis voor Motorola en Droid-fans, maar er is ook ruimte voor een traan. De eerste Droid – ook wel Milestone genoemd – gaat namelijk uit de productie. In sommige regio’s is de Droid niet meer te bestellen via de website van de mobiele telecomaanbieder Verizon. De Droid 2 is in alle opzichten beter dan zijn voorganger, dus er is ook geen reden meer om de Droid te blijven produceren. En dat is jammer, want de Droid maakte van Motorola een bloeiend bedrijf.

De Motorola Droid is het meest verkochte Android-toestel. 21% van de 12,7 miljoen Android-gebruikers heeft een Droid. Daarna volgen de HTC Hero (16%), de HTC Magic (10%) en de HTC Dream (9%). Overigens komen deze cijfers uit mei 2010, dus we verwachten dat sommige toestellen – zoals de HTC Desire en Samsung Galaxy S – ondertussen wat meer marktaandeel hebben veroverd.

Lees verder na de advertentie.

Droid was niet alleen goed voor Motorola, maar ook voor Google. Het wereldwijde succes van Android is mede te danken aan fabrikanten als Motorola, Samsung en HTC, die er continu in slagen om fantastische telefoons te produceren. Het is een innige samenwerking. Zonder de fabrikanten stelt Google niets voor op de mobiele telefoniemarkt, en andersom slagen de fabrikanten er niet in om veel marktaandeel te veroveren zonder Android als besturingssysteem. Een win-win-situatie.

Alles wijst erop dat de Droid 2 net zo populair gaat worden als zijn voorganger. Qua uiterlijk lijkt het telefoontoestel op de originele Droid. Natuurlijk zijn er enkele aanpassingen, zoals een geavanceerd toetsenbord en de verwijdering van de D-pad, maar die zijn niet zo groot dat de ervaring met de Droid 2 anders is. Enthousiaste Droid-gebruikers zullen waarschijnlijk gemakkelijker overstappen naar een Droid 2, dan naar een ander Android-toestel.

Gisteren toonden we je de eerste advertentie van de Droid 2. Dit weekend onthulde Motorola de prijs voor een los toestel: 599 dollar. En dat is niet verkeerd voor een toestel met een 1 GHz OMAP-processor, 8GB intern geheugen en een 5 megapixel camera. Nu nog een Europese release!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu