Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Mozilla bezig met tabletversie van Firefox

Redactie
30 augustus 2011, 21:41
1 min leestijd
Mozilla bezig met tabletversie van Firefox
Mozilla bezig met tabletversie van Firefox

Mozilla brengt al enige tijd een mobiele versie van haar browser voor Android-telefoons uit, maar het bedrijf is ook al gestart met de ontwikkeling van de tabletversie geschikt voor Honeycomb. Een van de designers heeft een voorproefje van Firefox voor Android-tablets op zijn blog gezet. Hier is te zien hoe de browser met tabbladen omgaat op de tablet, en hoe de Awesome bar eruit komt te zien.

Firefox lijkt qua uiterlijk te zijn aangepast aan het minimalistische design van Honeycomb. De grote terugknop van Firefox is wel gebleven. Door het grote scherm zijn elementen wel verplaatst. Zo is de Awesomebar verplaatst naar links zodat deze gemakkelijker te openen is. Ook is deze wat groter geworden zodat je meer items kunt zien.

Lees verder na de advertentie.

Awesome bar

De meest opvallende wijziging is de manier waarop met tabbladen wordt omgegaan. In landschapmodus worden deze in een grote balk links weergegeven die continu in beeld blijft. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk van tabblad wisselen met je duim. In portretmodus worden deze tabbladen onderdeel van het menu zodat je meer browserruimte krijgt. Wanneer Firefox voor Android-tablets zal worden uitgebracht is nog niet duidelijk.

Tabbladen in Firefox voor Honeycomb

Bron: Ian Barlow

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu