‘Netflix overweegt duurder Ultra-abonnement: meer betalen, geen nieuwe features’

Michel van 't Klaphek
4 juli 2018, 10:24
2 min leestijd
‘Netflix overweegt duurder Ultra-abonnement: meer betalen, geen nieuwe features’

Netflix wordt mogelijk een stuk duurder voor veel gebruikers. De streamingdienst is van plan om functies te schrappen in het Premium-abonnement, en deze toe te voegen aan een duurder pakket dat ‘Netflix Ultra’ zou heten.

Lees verder na de advertentie.

‘Netflix Ultra: Premium-leden zijn duurder uit’

Dat zegt een Italiaanse website op basis van gelekt promotiemateriaal. Daar waar Netflix momenteel drie soorten abonnementen aanbiedt, komt daar in de toekomst een vierde optie bij. Het “Ultra”-pakket van 16,99 euro per maand komt in grote lijnen overeen met wat het huidige Premium-abonnement biedt, dat 13,99 euro kost.

Netflix Ultra-abonnement

Er zit echter een addertje onder het gras. Het aantal schermen waarop Premium-leden tegelijkertijd Netflix kunnen kijken wordt namelijk beperkt van vier naar twee. Wie op vier schermen tegelijkertijd wilt blijven kijken, moet upgraden naar Ultra, zo laat onderstaande tabel zien.

Hiermee lijkt Netflix een stokje te willen steken voor mensen die hun Netflix-abonnement met meerdere personen delen. Nu kun je nog probleemloos drie vrienden laten meekijken op jouw kosten, maar dat is voor Premium-leden straks mogelijk verleden tijd.

Verder kun je bij beide abonnementen naar films en series in hd- en ultra hd-kwaliteit blijven kijken en zijn ook de overige mogelijkheden gelijk. In feite komt de toevoeging van Ultra dus neer op een prijsverhoging van 3 euro per maand voor huidige Premium-leden.

Netflix reageert

In een reactie aan CNET laat Netflix weten continu bezig te zijn met verbetering, en dat een test niet per se betekent dat de functie ook daadwerkelijk uitgerold wordt. ‘Wij testen continu nieuwe dingen bij Netflix’, zegt perswoordvoerder Smita Saran. ‘In dit geval proberen we nieuwe prijzen uit om beter te begrijpen hoe klanten onze dienst waarderen’.

In oktober verhoogde Netflix ook al haar prijzen. Sindsdien kosten Standard en Premium respectievelijk 1 en 2 euro meer per maand. Het is echter nog niet eerder voortgekomen dat opties uit een bestaand pakket geschrapt worden. Alhoewel de ‘test’ dus wordt bevestigd door Netflix, is het niet zeker dat het Ultra-abonnement er ook daadwerkelijk komt. Neem het bericht daarom met een korreltje zout.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Via: CNET
Categorie: Apps
Spotlight: Netflix

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's