Tip: snel iets uit verwijderen uit je ‘Verder kijken’-lijst op Netflix

Colin Baak
25 april 2021, 12:12
2 min leestijd
Tip: snel iets uit verwijderen uit je ‘Verder kijken’-lijst op Netflix

Soms valt een film of serie op Netflix tegen. Dan wil je hem niet meer tussen je ‘Verder kijken’-lijst zien staan. Lukt het je niet om hem eruit te krijgen? Dit is hoe je het voor elkaar krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Netflix ‘Verder kijken’-lijst opschonen

Je kent het vast wel: je bent begonnen aan een film of serie op Netflix, maar het is toch niet wat je ervan verwacht had. Jammer, maar ondertussen blijft die titel wel staan in je ‘Verder kijken’-lijst. Gebeurt dat je een paar keer, dan wordt die lijst langer en langer, wat de overzichtelijkheid niet ten goede komt.

Het opschonen van die lijst was al langer mogelijk via een computer, maar wel nogal omslachtig. Inmiddels kan het ook via de app zelf en dat doe je makkelijk en snel via onderstaande stappen.

Zo schoon je de verder kijken-lijst op in de Netflix-app:

  1. Ga naar de ‘Verder kijken’-lijst in de Netflix-app;
  2. Scrol naar de titel die je wil verwijderen;
  3. Klik op de drie puntjes rechts onderin;
  4. Kies voor de onderste optie ‘Uit rij verwijderen’.

Vind je het toch fijner werken achter een pc, check dan ook hoe je je Netflix-kijklijst opschoont via de computer. Heb je per ongeluk iets uit je kijklijst verwijderd, dan kun je dan niet meer handmatig terugzetten. Kwestie van de films, aflevering of documentaire dus weer opnieuw starten, zodat die in de Verder kijken-lijst verschijnt.

→ Download Netflix in de Play Store (gratis)

Proefperiode Netflix komt niet terug

In 2020 schreven we exclusief dat Netflix was gestopt met de gratis proefperiode van een maand. Helaas lijkt deze proefperiode niet terug te komen. Wel kan je een abonnement binnen zeven dagen opzeggen, waarna je je geld terugkrijgt. Ook is een Netflix-abonnement maandelijks opzegbaar, je zit dus nergens aan vast.

Meer over Netflix

Onlangs kwam Netflix met een nieuwe shuffle-functie, waardoor het mogelijk is Netflix jouw filmkeuze te laten bepalen. Heb je problemen met Netflix, check dan: Werkt Netflix niet? Met deze vijf tips kijk je snel weer verder en bekijk ook onze uitgebreide Netflix-gids, waardoor je direct op de hoogte bent van alle mogelijkheden van de dienst.

Lees nog meer over Netflix:

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's