De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Play Store website krijgt compleet nieuwe interface

Redactie
16 juli 2013, 9:16
1 min leestijd
Play Store website krijgt compleet nieuwe interface
google-play-logo

De Play Store website heeft een update gekregen die een geheel nieuwe design brengt. De nieuwe Play Store maakt gebruik van zogeheten kaarten met informatie en de content met apps is veel grootser. Daarnaast zijn er grotere tabs om mee te navigeren en is er meer aandacht voor beeld, met name app-iconen en screenshots. Ook is de Play Store website een stuk sneller dan voorheen: een verandering die alleen maar aangemoedigd kan worden.

Lees verder na de advertentie.

Mijn apps van nieuwe Play Store website is nutteloos

Het vervelende aan de nieuwe interface van de Play Store website is dat de nieuwe Mijn Apps-lijst vrijwel nutteloos is. Je kunt niet meer duidelijk zien welke apps je hebt geïnstalleerd, welke apps geüpdatet moeten worden en of je apps moet verwijderen. Alle gedownloade apps worden op één hoop gegooid en de gebruiker kan het uitzoeken. Het is mogelijk dat Google deze applijst nog een update geeft met de functies die het oorspronkelijk had, maar het blijft een vreemde actie van Google.

playstorewebsite

Ook de verlanglijst is voortaan online terug te vinden en de zoekfunctie is een stuk simpeler gemaakt. De grootste verandering is echter de nieuwe weergave van apps: deze worden groot op het scherm weergegeven met een nieuwe screenshot-slideshow, verbetere reviews met kleine iconen van de Google+ profielen van degenen die een recensie hebben achtergelaten en ook de installatie-knop is een stuk groter.

Vooralsnog is de update van de Play Store website een visueel aantrekkelijke, maar slaat het de plank een paar keer goed mis. Het is te hopen dat Google de fouten snel gaat aanpakken.

Bekijk de nieuwe Play Store hier.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu