Samsung verslaat Nokia als bestverkochte telefoonmerk in Europa
Redactie

samsung-galaxy-s-IIMarktonderzoeksbureau IDC heeft nieuwe gegevens over de Europese mobiele markt naar buiten gebracht. Samsung is in het eerste kwartaal van 2011 de grootste hardwarefabrikant geworden met 29% van de markt. Het merk groeide met 5% in die periode en nam daardoor de eerste plaats over van Nokia, die het marktaandeel juist zag dalen met 10%. Nokia heeft nu nog maar een marktaandeel van 27,9 procent. HTC, RIM en Apple groeiden ook. Op 36% van de verkochte smartphones draait Android.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


iOS staat op 21% van de toestellen en Nokia’s besturingssystemen (veelal Symbian) zijn goed voor 20%. Wat Windows Phone 7 betreft zullen we pas aan het einde van 2011 enig succes gaan merken. De WP7-toestellen die HTC en Samsung verkochten werden maar matig verkocht. In de Europese markt zijn smartphones nu goed voor 47 procent van de totale verkopen. Dat is een groei van 76% ten opzichte van vorig jaar.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.