Sony Tablet S en Tablet P officieel aangekondigd #IFA

Redactie
31 augustus 2011, 17:00
2 min leestijd
Sony Tablet S en Tablet P officieel aangekondigd #IFA
Sony Tablet S en Tablet P officieel aangekondigd op IFA

Tijdens haar IFA-persconferentie in Berlijn heeft Sony de Tablet S en de Tablet P officieel aangekondigd. De Sony Tablet S zal aan het einde van september te koop zijn vanaf 479 euro, de Tablet P zal pas in vanaf november in de winkels liggen. De Tablet S heeft een 9.4 inch aanraakscherm en moet de concurrentie aangaan met de Samsung Galaxy Tab 10.1 en de iPad.

De Sony Tablet S heeft een 9.4 inch TruBlack High Definition-scherm en is voorzien van een NVIDA Tegra 2 processor. Het apparaat weegt 600 gram en heeft een asymmetrisch ontwerp waardoor de tablet comfortabeler zou zijn in dagelijks gebruik dan andere tablets. De tablet is voorzien van Android 3.1 dat later geüpdatet kan worden naar Android 3.2. De tablet heeft camera’s aan de voor en achterkant en een USB 2.0-poort en een SD-kaartsleuf. Hierdoor kan het interne geheugen van 16 of 32 GB gemakkelijk worden uitgebreid.

Lees verder na de advertentie.

De Sony Tablet P is voorzien van twee 5.5 inch touchscreens en kan gemakkelijk worden meegenomen omdat deze tablet kan worden ingeklapt. De afmetingen van het ingeklapte apparaat zijn 79x180x26mm. De Tablet P heeft dezelfde NIVIDIA Tegra 2-processor als de Tablet S en weegt zo’n 372 gram. Ook hier twee camera’s, USB 2.0 en een SD-kaartsleuf.

Sony Tablet S
Sony Tablet P

Beide tablets zijn voorzien van een Sony PlayStation certificaat en bieden toegang tot diensten van Sony als Music Unlimited waarmee meer dan tien miljoen nummers zijn te downloaden en het nog uit te komen Video Unlimited dat films en televisieshows zal aanbieden. Ook krijgen beide tablets toegang tot Personal Space, een cloud-dienst waar foto’s en video’s kunnen worden opgeslagen om te delen met anderen. Voorgeïnstalleerde toepassingen zijn de Social Feed Reader voor Facebook en Twitter, een muziekspeler en een videospeler waarmee video’s te streamen zijn naar apparatuur zoals televisies die DNLA ondersteunen.

De Sony Tablet S zal vanaf eind september te koop zijn in Europa. De 16 GB Wi-Fi versie heeft een adviesprijs van 479 euro, de 32 GB versie is 100 euro duurder. Een 16 GB 3G-versie gaat voor 599 euro over de toonbank. De Sony Tablet P is pas vanaf november beschikbaar. Het apparaat met 4 GB intern geheugen zal 599 euro gaan kosten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu