Dun, dunner, Vivo X5 Max: smartphone is slechts 4,75 millimeter dik

Opnieuw is er in China een enorm slanke Android-smartphone uitgebracht. De Vivo X5 Max is met 4,75 millimeter de dunste telefoon ter wereld.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de Vivo X5 Max

Vivo X5 MaxHet afgelopen jaar hebben we de nodige dunne smartphones voorbij zien komen, maar de Chinese fabrikant Vivo lijkt wederom een record te hebben verbroken. De Vivo X5 Max heeft een dikte van slechts 4,75 millimeter en is daarmee precies een tiende van een millimeter dunner dan de onlangs aangekondigde Oppo R5. Vooralsnog is de X5 Max alleen in China verkrijgbaar voor een adviesprijs van omgerekend 400 euro. Of en wanneer hij naar Europa komt, is niet bekend.

Ondanks de dunne behuizing is Vivo X5 Max wat specs betreft goed voorzien. De smartphone heeft een groot 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, wordt aangedreven door een Snapdragon 615-chip en heeft 2GB aan werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt 16GB en is – geloof het of niet – uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje. In tegenstelling tot de Oppo R5 is er een ingang voor een koptelefoon; hier hoef je dus geen apart accessoire voor te gebruiken. Ook aan 4G-ondersteuning is gedacht.

De X5 Max heeft een simtray waarin twee simkaarten passen of één simkaart en een geheugenkaartje. Verder is er een 13 megapixel-camera van Sony aan de achterzijde en een 5 megapixel-frontcamera voor zelfportretten. Omdat de Vivo X5 Max een dunne behuizing heeft, is het aannemelijk dat het toestel een relatief kleine batterij heeft. Wat de capaciteit hiervan is, laat Vivo vooralsnog in het midden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.