De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Xiaomi introduceert opnieuw goedkoop toestel met flinke accu

Redactie
14 januari 2016, 11:04
2 min leestijd
Xiaomi introduceert opnieuw goedkoop toestel met flinke accu

De Chinese fabrikant Xiaomi timmert aan de weg. De afgelopen maanden lanceerde het merk diverse  goedkope smartphones met prima specs en vandaag wordt daar de Xiaomi Redmi Note 3 Pro aan toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de Xiaiomi Redmi Note 3 Pro

De Xiaomi Redmi Note 3 Pro is de opvolger van de op 24 november 2015 aangekondigde Redmi Note 3. Net als dat toestel is de adviesprijs  met 152 dollar (omgerekend zo’n 140 euro) laag,  terwijl je er toch behoorlijke specs voor krijgt. Zo is de smartphone voorzien van een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080  pixels, een Snapdragon 650-chipset (1,8 GHz) en een Adreno 510 grafische chip. Het toestel heeft een volledig metalen behuizing en komt in de kleuren champagnegoud, zilver en donkergrijs.

xiaomi redmi note 3 pro

De Redmi Note 3 Pro komt in twee uitvoeringen. De goedkopere versie wordt uitgerust met 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte, terwijl de tweede variant 3GB aan RAM en 32GB aan opslag krijgt. De camera is een 16 megapixel-camera met een f/2.0 diafragma en de frontcamera schiet plaatjes met 5 megapixel. Opnieuw is er ruimte gemaakt voor flinke accu van 4050,  die in een uur voor de helft opgeladen kan worden. De Note 3 Pro is 8,65 millimeter dik en weegt 164 gram.

De Redmi Note 3 Pro is vanaf 17 januari aanstaande verkrijgbaar, maar wordt vooralsnog niet uitgebracht in de Benelux. Via websites als Aliexpress en Gearbest is het toestel echter wel te bestellen.

Uitbreiding naar het westen

De succesvolle Redmi-serie werd geïntroduceerd in 2014 en wordt ook in 2016 voortgezet.  Hoewel Xiaomi in China succes boekt, is het bedrijf daarbuiten nog niet actief. In eigen land is het concurrenten als Apple en Samsung al voorbijgeschoten.  Dat komt grotendeels door de marketingstrategie die in China erg aanslaat. Bij aankondiging van een nieuw product is er maar een beperkt aantal exemplaren beschikbaar. Dat creëert een gevoel van schaarste dat via internet en social media verder wordt aangezwengeld. Chinezen blijken er  gevoelig voor; zo was de Xiaomi Mi4 binnen 37 seconden volledig uitverkocht. Pas wanneer de fabrikant voldoende pre-orders heeft binnengekregen, gaat het over tot het produceren van meer exemplaren, waardoor er redelijk lange wachttijden ontstaan.

→  Check hier meer toppers van Chinese bodem

Toch moet Xiaomi steeds meer buiten zijn eigen grenzen kijken, nu de Chinese smartphonemarkt grotendeels verzadigd raakt. Dit lijkt aankomend jaar op de planning te staan. Hiervoor moet het eerst het algehele vooroordeel tegen producten van Chinese makelij (lage prijs staat voor lage kwaliteit) van zich afschudden. Ook zal Xiaomi moeten beschikken over de juiste patenten om überhaupt een toestel in Europa en de VS te mogen uitbrengen.

Bron: Phone Arena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu