Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Oppo A52

Oppo A52
Scherm 6.5 inch
Camera 12 megapixel
Prijs

Dit moet je weten over de Oppo A52

De Oppo A52 is een midrange smartphone met een opvallend grote accu, en daardoor een lange accuduur. Het toestel heeft daarnaast vier camera’s op de achterkant en een groot scherm. Lees op deze pagina alles over de features van de Oppo A52.

Pluspunten Oppo A52

  • Complete hardware
  • Lange accuduur
  • Vier camera’s

Minpunten Oppo A52

  • Niet met één hand te bedienen
  • Niet iedereen houdt van ColorOS
  • Minder opslaggeheugen dan gebruikelijk

Lange accuduur

Het speerpunt van de Oppo A52 is zijn flinke accu, met een capaciteit van 5000 mAh. Dat is groter dan gebruikelijk voor dit type smartphone, en daarom houdt de A52 het langer vol dan de meeste concurrenten. Twee tot drie dagen gebruik is mogelijk. De accu laadt redelijk vlot op via de usb-c-aansluiting.

Oppo A52 specificaties

Oppo A52De Oppo A52 draait op een Snapdragon 665-processor, een chip bedoeld voor het middensegment. Oppo stopt hier 4GB werkgeheugen bij, een gebruikelijke hoeveelheid en genoeg om vlot te wisselen tussen apps. De telefoon is snel genoeg om populaire apps en games te draaien. Houd bij zware games wel rekening met wat haperingen.

Het toestel beschikt over dual-sim-ondersteuning (twee simkaarten tegelijk), heeft een vingerafdrukscanner op de rechterzijkant en 64GB opslaggeheugen. Dat is genoeg voor wat foto’s, films en apps, maar minder dan gangbaar in dit prijssegment (128GB). Fijn is wel dat je het geheugen kan uitbreiden met een micro-sd-kaartje.

Het scherm van de Oppo A52 meet 6,5-inch en is daarom niet met één hand te bedienen. Door de grootte komen je apps, games en films wel lekker uit de verf. De full-hd-resolutie betekent dat het beeld scherp oogt.

Vier camera’s op de achterkant

Op de achterkant van de Oppo A52 is een vierdubbele camera geplaatst. De primaire camera heeft een resolutie van 12 megapixel. Je kan wijde beelden schieten met de 8 megapixel groothoekcamera. Er is ook een 2 megapixel macrocamera aanwezig voor close-up-foto’s van bijvoorbeeld je huisdieren en bloemen. Tot slot heeft de A52 een 2 megapixel dieptesensor om de achtergrond te vervagen en zo een bokeh-effect te creëren.

De selfiecamera zit in het scherm verwerkt, en heeft een resolutie van 16 megapixel.

ColorOS-software

Oppo levert de A52 bij zijn release met Android 10. De fabrikant legt hier zijn ColorOS-schil overheen. ColorOS wijkt visueel en qua features af van stock-Android. De schil is drukker, bevat allerlei functies om bijvoorbeeld de accuduur te verlengen en komt met veel vooraf geïnstalleerde apps. Hoewel er prima met ColorOS te werken valt, kan het zijn dat je de schil te aanwezig vindt.

Voor zover bij ons bekend, garandeert Oppo geen specifiek updatebeleid voor deze smartphone.

Oppo A52 kopen

De Oppo A52 is in Nederland te koop voor 219 euro. Je kan de Oppo A52 los aanschaffen of de smartphone met abonnement kiezen. Oppo biedt de telefoon aan in het zwart en wit.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een betaalbare maar complete Android-smartphone met een lange accuduur.

Oppo A52
Welke Oppo A52 wil je?
Selecteer:
64GB
Oppo A52 met abonnement
Sim only nodig?

Laatste berichten

Oppo A52 en A72 officieel naar Nederland: betaalbare midrangers met vijf camera’s

Oppo A52 en A72 officieel naar Nederland: betaalbare midrangers met vijf camera’s

Nieuws De Oppo A52 en Oppo A72 waren stiekem al verkrijgbaar in Nederland, maar zijn nu ook officieel aangekondigd. De Oppo A52 is de meest betaalbare voor 219 euro, terwijl de Oppo A72 269 euro kost.