Oppo

Oppo

Oppo is een grootmacht op het gebied van smartphones, wearables en bijvoorbeeld draadloze oordopjes. Die status heeft het bedrijf vooral op de Aziatische markt, waar het op elke straathoek te vinden is. Op deze pagina richten we ons uiteraard meer op Europa en de Nederlandse markt. Zo lees je hier alles over het assortiment van de fabrikant, die zich richt op alle prijsklassen op de smartphonemarkt. Daarnaast speelt innovatie een grote rol bij het bedrijf evenals het ecosysteem. Denk daarbij bijvoorbeeld aan 5G, de komende netwerktechniek voor sneller en stabieler mobiel internet. Lees verder

Oppo Find X-series

Oppo Reno-series

Oppo A-series

Laatste Oppo reviews

Oppo nieuws

Oppo onthult Band-fitnesstracker: dit zijn onze eerste indrukken

Oppo onthult Band-fitnesstracker: dit zijn onze eerste indrukken

10 mei 2021, 10:36
Exclusief
Oppo geeft Find X3-telefoons meer updates: jaar langer beveiligingspatches

Oppo geeft Find X3-telefoons meer updates: jaar langer beveiligingspatches

6 mei 2021, 13:53
Oppo A94, A74 en A54 officieel: betaalbare toestellen met 5G

Oppo A94, A74 en A54 officieel: betaalbare toestellen met 5G

15 april 2021, 11:11
Oppo Find X3 Pro of OnePlus 9 Pro? Dit zijn de 4 grootste verschillen

Oppo Find X3 Pro of OnePlus 9 Pro? Dit zijn de 4 grootste verschillen

26 maart 2021, 14:18
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 11

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 11

19 maart 2021, 16:55
OnePlus, Nokia, Oppo en Realme werken aan goedkope 5G-smartphones

OnePlus, Nokia, Oppo en Realme werken aan goedkope 5G-smartphones

5 januari 2021, 16:55
Oppo ColorOS

Oppo ColorOS

De telefoons van Oppo zijn voorzien van Android, het bekende besturingssysteem van Google. Over het systeem heen ligt wel de eigen ColorOS-schil van de fabrikant. Daarbij zijn veel aanpassingen doorgevoerd, bijvoorbeeld aan het uiterlijk. Dankzij ColorOS zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je onder andere aan de slag met de vorm van iconen, accentkleuren, thema’s of bijvoorbeeld iconpacks en achtergronden.

Daarbij zijn er ook verschillende eigen apps van de fabrikant voorgeïnstalleerd, wat voor veel mensen wat teveel van het goede kan zijn. Natuurlijk kun je deze verwijderen of deactiveren, zodat ze geen ruimte meer innemen. Oppo garandeert twee jaar updates vanaf de releasedatum van het toestel. Komt een smartphone van de fabrikant dus op de markt met Android 11, dan krijg je ook sowieso Android 12 en Android 13.

Daarbij word je ook twee jaar voorzien van beveiligingsupdates, maar die rollen niet per se maandelijks uit. Al met al is het een redelijk updatebeleid, maar het kan stukken beter. Daarbij speelt de prijs ook een grote rol. Voor de instapmodellen van de fabrikant is dit redelijk, maar voor de high-end modellen is het wel wat karig. Verschillende concurrenten hanteren een beter updatebeleid, waarbij de prijsklasse niet uitmaakt.

Alle Oppo smartphones

Oppo telefoon kopen

Oppo is voornamelijk bekend van smartphones, maar richt zich de laatste jaren steeds meer op andere producten. Samen met merken als OnePlus, Realme en Vivo valt het onder BKK Electronics, een groot en bekend Chinees concern. Een groot pluspunt daarvan is dat kennis en ontwikkelingsmogelijkheden worden gedeeld en dat is fijn. Omdat dat veel tijd en geld kost, zien we zulke technieken vaak bij deze fabrikanten tegelijkertijd uitrollen. Denk daarbij aan de ontwikkeling van de eigen vooc-snellaadtechnologie.

Oppo is een innoverend merk en is constant bezig met nieuwe ontwikkelingen. Zo verscheen eerder de ‘haaienvincamera’ in de Oppo Reno-serie of zagen we een geheel uitschuifbare cameramodule bij de eerste Oppo Find X. Daarnaast is het bedrijf onder andere bezig met de ontwikkeling van toestellen met oprolbare schermen, zoals we in 2021 zagen bij een demo van de Oppo X 2021.

Naast smartphones is het bedrijf ook bezig met het uitrollen van een heel eigen ecosysteem. Zo zijn er verschillende wearables beschikbaar van het merk zoals de Oppo Watch die draait op Wear OS. Ook verschillende wearables met een eigen besturingssysteem zijn al te verkrijgen. Dan zijn er ook nog verschillende headsets en setjes van draadloze oordopjes te koop. Uiteraard werken die het beste met elkaar, maar ook met bijvoorbeeld smartphones van andere merken.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's