De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Oppo

Oppo

Oppo is een grootmacht op het gebied van smartphones, wearables en bijvoorbeeld draadloze oordopjes. Die status heeft het bedrijf vooral op de Aziatische markt, waar het op elke straathoek te vinden is. Op deze pagina richten we ons uiteraard meer op Europa en de Nederlandse markt. Zo lees je hier alles over het assortiment van de fabrikant, die zich richt op alle prijsklassen op de smartphonemarkt. Daarnaast speelt innovatie een grote rol bij het bedrijf evenals het ecosysteem. Denk daarbij bijvoorbeeld aan 5G, de komende netwerktechniek voor sneller en stabieler mobiel internet. Lees verder

Populaire OPPO deals

Laatste Oppo reviews

Oppo nieuws

Oppo ColorOS

Oppo ColorOS

De telefoons van Oppo zijn voorzien van Android, het bekende besturingssysteem van Google. Over het systeem heen ligt wel de eigen ColorOS-schil van de fabrikant. Daarbij zijn veel aanpassingen doorgevoerd, bijvoorbeeld aan het uiterlijk. Dankzij ColorOS zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je onder andere aan de slag met de vorm van iconen, accentkleuren, thema’s of bijvoorbeeld iconpacks en achtergronden.

Daarbij zijn er ook verschillende eigen apps van de fabrikant voorgeïnstalleerd, wat voor veel mensen wat teveel van het goede kan zijn. Natuurlijk kun je deze verwijderen of deactiveren, zodat ze geen ruimte meer innemen.

Oppo heeft zijn updatebeleid de laatste tijd flink verbeterd. Het bedrijf garandeert voor alle smartphones drie jaar lang beveiligingspatches, die hackers buiten de deur moeten houden. Mogelijk wordt dat zelfs vier jaar. Hoe vaak die updates uitrollen, ligt aan het soort telefoon. Goedkopere smartphones uit de A- en Reno-serie moeten het doen met één update per kwartaal. Toptoestellen uit de Oppo Find X-serie mogen elke maand een update verwachten.

Ook het aantal Android-updates is afhankelijk van de prijsklasse. Smartphones uit de goedkopere A-reeks krijgen één nieuwe versie, terwijl Reno- en Find X-toestellen er twee krijgen. Komt een smartphone van de fabrikant dus op de markt met Android 11, dan krijg je ook sowieso Android 12 en Android 13. Voor de dure toestellen uit de Find X-serie is dat nog steeds karig vergeleken met de concurrentie.

 

Alle Oppo smartphones met prijzen

Alle Oppo oordopjes met prijzen

Alle Oppo smartwatches met prijzen

Alle Oppo tablets met prijzen

Oppo telefoon kopen

Oppo is voornamelijk bekend van smartphones, maar richt zich de laatste jaren steeds meer op andere producten. Samen met merken als OnePlus, Realme en Vivo valt het onder BKK Electronics, een groot en bekend Chinees concern. Een groot pluspunt daarvan is dat kennis en ontwikkelingsmogelijkheden worden gedeeld en dat is fijn. Omdat dat veel tijd en geld kost, zien we zulke technieken vaak bij deze fabrikanten tegelijkertijd uitrollen. Denk daarbij aan de ontwikkeling van de eigen vooc-snellaadtechnologie.

Oppo is een innoverend merk en is constant bezig met nieuwe ontwikkelingen. Zo verscheen eerder de ‘haaienvincamera’ in de Oppo Reno-serie of zagen we een geheel uitschuifbare cameramodule bij de eerste Oppo Find X. Daarnaast is het bedrijf onder andere bezig met de ontwikkeling van toestellen met oprolbare schermen, zoals we in 2021 zagen bij een demo van de Oppo X 2021.

Oppo Find X-series: het beste van het beste

De beste toestellen van het portfolio van de Chinese fabrikant vind je in de Find X-serie. De meest recente in Nederland uitgebrachte zijn de Oppo Find X5 Lite, Oppo Find X5 en het absolute vlaggenschip in de vorm van de Oppo Find X5 Pro. Dit zijn stuk voor stuk hoogvliegers, voorzien van de snelste hardware en meest innovatieve features. Het meest betaalbare toestel van het trio had een adviesprijs van 499 euro, voor de Find X5 betaalde je 999 euro en de Find X3 Pro moest 1299 euro kosten. Inmiddels zijn ze een stuk goedkoper te krijgen.

In 2023 bracht Oppo de Find X6 Pro uit, zijn nieuwste toptoestel. Deze verschijnt helaas alleen in China. Op de Nederlandse markt mogen we voorlopig vooral goedkopere smartphones van Oppo verwachten.

Oppo Reno-series: krachtig en betaalbaar

Dan heb je ook nog de Oppo Reno-serie, die onder de Finds wordt gepositioneerd en ook iets betaalbaarder zijn. In augustus 2022 werd de Reno 8-serie gepresenteerd voor de Europese markt met een instapprijs van 369 euro voor de Reno 8 Lite. De normale Reno 8 is een stuk krachtiger en bevat betere camera’s, maar met 529 euro ook duurder. Het topmodel uit die serie is de Oppo Reno 8 Pro met een adviesprijs van 749 euro. Kun je af met iets mindere hardware of is je budget simpelweg wat lager dan is een Oppo Reno zeker het overwegen waard.

Oppo A-series: compleet en laagste prijs

Oppo bedient elk segment van de smartphonemarkt qua prijsklasse. Op zoek naar je eerste toestel of is je budget niet geschikt voor een toestel uit de Reno- of Find-serie? Kijk dan eens naar de Oppo A-series. Die bestaat uit complete, maar betaalbare smartphones zoals de Oppo A57, A78 of Oppo A96. De hardware is krachtig genoeg om te multitasken en elk van de toestellen bevat meerdere camera’s voor een prima kiekje.

Wearables: smartwatches, fitnesstrackers en meer

Naast smartphones is het bedrijf ook bezig met het uitrollen van een heel eigen ecosysteem. Zo zijn er verschillende wearables beschikbaar, zoals smartwatches. Een voorbeeld is de Oppo Watch die draait op Wear OS. Ook verschillende wearables met een eigen besturingssysteem zijn al te verkrijgen. Dan zijn er ook nog verschillende headsets en setjes van draadloze oordopjes te koop. Uiteraard werken die het beste met elkaar, maar ook met bijvoorbeeld smartphones van andere merken.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu