In 3 stappen een screenshot met je Android Wear-smartwatch maken

Redactie
23 maart 2015, 11:26
1 min leestijd
In 3 stappen een screenshot met je Android Wear-smartwatch maken

Android Wear, het mobiele besturingssysteem voor smartwatches, biedt de mogelijkheid om screenshots te maken. De functie zit echter een beetje verstopt. Android Planet laat zien hoe je een screenshot maakt.

Lees verder na de advertentie.

Een screenshot van Android Wear is bijvoorbeeld leuk om een watchface of ander schermmoment van jouw smartwatch te delen. In de officiële Android Wear-app zit een optie om een screenshot te maken, maar je moet eerst enkele stappen ondernemen om deze functie tegen te komen.

Android Wear screenshot maken: zo doe je dat

  1. androidwearscreenshot1Download en installeer de officiële Android Wear-app  en verbind je smartphone met de smartwatch.
  2. Schakel de ontwikkelaarsinstellingen in door naar Instellingen > Over deze telefoon te gaan  en zeven keer op het build-nummer te drukken. Mocht je de ontwikkelaarsinstellingen al hebben geactiveerd, schakel ze dan uit en opnieuw in.
  3. Open de Android Wear-app en druk op het icoontje met de drie stippen. Daar staat nu de optie om een screenshot te nemen. Als je daarop drukt, verschijnt er een notificatie waarmee je de screenshot vanaf jouw Android Wear-toestel naar je smartphone kunt sturen. De screenshot verschijnt vervolgens in zijn eigen map op het geheugen van de smartphone,  waarna je het plaatje via apps met anderen kunt delen.

Laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu