Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Maak van je Android-toestel de ultieme Windows Phone

Erwin Vogelaar
7 november 2017, 19:14
3 min leestijd
Maak van je Android-toestel de ultieme Windows Phone

Windows Phone is nu echt voorbij, dus richt Microsoft zijn pijlen op Android en iOS als mobiele platformen. Alleen met Android krijg je de complete Microsoft-ervaring. Met deze apps maak je een eigen Android Windows Phone.

Lees verder na de advertentie.

Maak een Android Windows Phone

Microsoft heeft Windows Phone eerder dit jaar eindelijk dood verklaard. Het mobiele platform wist niet van de grond te komen, omdat men massaal heeft gekozen voor Android of iOS. Inmiddels is duidelijk dat Microsoft toch nog niet klaar is met smartphones.

Het bedrijf richt zijn pijlen nu namelijk op Android en iOS als plekken waar zijn mobiele diensten te vinden zijn. Als Windows-gebruiker is dit interessant, omdat je op deze manier een bijna naadloze ervaring krijgt tussen je desktop en smartphone. Voor de beste ervaring moet je echter niet bij Apple zijn, maar bij Android. Dit is waarom.

Standaard apps

De meeste diensten die Microsoft biedt voor smartphones zijn voor zowel Android als iOS beschikbaar. Hier zit dus weinig verschil. Het punt waar Android echter op voorloopt, is dat je als gebruiker meer mogelijkheden hebt om apps van andere partijen als standaard in te stellen.

android windows phone

Wil je bijvoorbeeld Google Assistant omruilen voor Cortana? Dan is dat geen probleem. Hierdoor is het veel makkelijker om een soort Microsoft-toestel te maken van een Android-smartphone, mocht je daar interesse in hebben.

Microsoft Launcher

Je start door de Microsoft Launcher te installeren (dat op iOS niet kan). Deze stond voorheen bekend als de Arrow Launcher. Heb je een Microsoft-account, dan combineer je jouw kalender, documenten en recente activiteiten in een gepersonaliseerde feed met de Microsoft Launcher op je scherm. Ook vind je hier jouw contacten snel.

Handig aan deze launcher is voornamelijk dat het in verbinding staat met je Windows-pc. Dit betekent dat als je een foto maakt op je smartphone, je deze direct ziet op je pc. Webpagina’s stuur je ook direct tussen pc en smartphone.

Download Microsoft Launcher in Google Play (gratis)

Microsoft browser

Hoewel Edge, de webbrowser van Microsoft, nog niet officieel gelanceerd is, kun je wel alvast de previewversie installeren. Door dezelfde browser op smartphone en pc te gebruiken, heb je een naadloze ervaring tussen beide systemen. Je gaat namelijk gewoon verder op dezelfde webpagina op het andere apparaat en je favorieten, leeslijst en andere elementen synchroniseren.

android windows phone

Hoewel de browser nog niet tegen Chrome op kan, is het wel de logische keuze als je als Windows-gebruiker ook Edge gebruikt. Gebruik je echter ook Chrome op je pc, dan raden we Edge (nog) niet aan.

Download Microsoft Edge Preview in Google Play (gratis)

Cortana als spraakassistent

Hoewel Google Assistant nog niet eens officieel in Nederland verkrijgbaar is (behalve als je jouw toestel op Engels zet), kun je de spraakassistent wel vervangen met Cortana van Microsoft. Fijn is dat, hoewel Cortana ook nog geen Nederlands spreekt, je jouw toestel wel gewoon in het Nederlands kan laten staan.

Het is handig om dezelfde assistent zowel op je pc als smartphone te hebben. Onder andere omdat notificaties worden gesynchroniseerd tussen beide apparaten en Cortana beter overweg kan met Microsoft-diensten. Al deze diensten gebruik je tevens met hetzelfde account.

Tip: Zo vervang je Google Assistant met Microsofts Cortana

Microsoft-apps

Het plaatje maak je compleet met de verschillende Microsoft-apps.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu