De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Viaplay opzeggen: zo kom je van je abonnement af

Michel van 't Klaphek
19 januari 2023, 9:05
3 min leestijd
Viaplay opzeggen: zo kom je van je abonnement af

Ben je uitgekeken op ViaPlay of wil je de avonturen van Max Verstappen dit jaar ergens anders bekijken? Dan is het tijd om je Viaplay-abonnement te schrappen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Viaplay opzeggen in 3 stappen

Sportliefhebbers kunnen bijna niet om Viaplay heen. De van oorsprong Zweedse streamingdienst is sinds 2022 in Nederland beschikbaar en onder meer de thuisbasis van live Formule 1-wedstrijden, Bundesliga-voetbal en PDC-darten. Dit klinkt velen als muziek in de oren.

Maar, smaken verschillen. Niet iedereen staat te springen om het aanbod van Viaplay, het live-commentaar bij sportwedstrijden of de nog steeds gebrekkige kwaliteit van de streams. Android Planet heeft onlangs nog een review-update van de dienst gepubliceerd, waarin we onszelf de vraag stelden of we het lopende abonnement moesten door laten lopen of juist annuleren.

Gelukkig is het schrappen van je abonnement zo gepiept. Viaplay opzeggen doe je zo:

  1. Ga naar de website van Viaplay;

    (en log eventueel in met je aanmeldgegevens)

  2. Druk op je profielicoon rechtsboven of tik op ‘Mijn account’;

  3. Kies ‘Pakket annuleren’ en volg de aanwijzingen op het scherm.

Heb je geen computer bij de hand, dan kun je het abonnement ook opzeggen via de smartphone-app. Het kan zijn bij jou zijn dat het allemaal net iets anders heet. Zie jij een knop ‘inwisselen’ op de pc of smartphone dan is dat hetzelfde als ‘opzeggen’. Let er dan wel op dat je deze knop twee keer dient in te drukken, want anders is er nog niks definitief geannuleerd.

ViaPlay

Vervolgens ontvang je een bevestiging van je opzegging per e-mail. Heb je geen bericht ontvangen? Check dan de spamfolder: grote kans dat het bericht daar te vinden is. Tot en met de einddatum van je Viaplay-abonnement kun je trouwens blijven kijken naar het aanbod, maar daarna verlies je toegang.

Opnieuw abonneren kan natuurlijk op ieder moment. Houd er dan wel rekening mee dat je eventueel een hoger bedrag per maand zult moeten betalen. Wel loopt er nog een actie, waarbij je een jaarabonnement afsluit met 25 procent korting. Daardoor betaal je geen 13,99 euro per maand, maar 10,49 euro per maand.

Viaplay opzeggen via Ziggo of KPN

Heb je de streamingdienst via een partner afgesloten, zoals tv-aanbieders KPN of Ziggo? Omdat je in dat geval niet maandelijks rechtstreeks geld naar Viaplay overmaakt, moet je het abonnement via je tv-aanbieder opzeggen.

Bij KPN doe je dat online via de website van MijnKPN. Log in met je aanmeldgegevens en kies vervolgens jouw tv-pakket. Tik op het minteken naast Viaplay en ga naar je winkelmand. Vervolgens ga je akkoord met de voorwaarden en druk je op ‘Bevestigen’ om het pakket definitief de deur uit te doen.

Ben je klant bij Ziggo? Dan gaat Viaplay opzeggen ongeveer op dezelfde manier. Ga naar je Mijn Ziggo-account, log eventueel in met je aanmeldgegevens en druk op ‘Beheren streamingdiensten’. Volg daarna de aanwijzingen op het scherm om je Viaplay-abonnement te annuleren.

Alternatieven voor Viaplay

Het aantal streamingdiensten is inmiddels niet meer op een, twee of drie handen te tellen. Er is inmiddels voor ieder wat wils en daarom zetten we in onderstaand artikel alle (in Nederland beschikbare) diensten voor je op een rijtje.

Uiteraard behandelen we de grote namen als Netflix, Disney Plus en Amazon Prime, maar ook minder bekende spelers als Hayu, CineMember en Horrify komen voorbij.

Verder lezen: Alle streamingdiensten op een rij: welke kies jij?

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu