In 4 stappen dubbele contacten samenvoegen op je Android

Wouter Nijsen
14 augustus 2015, 20:15
1 min leestijd
In 4 stappen dubbele contacten samenvoegen op je Android

Als je niet regelmatig je contactenlijst checkt, kan het zijn dat er een aantal contacten dubbel worden  opgeslagen op je Android. We laten zien hoe je hier iets tegen doet.

Lees verder na de advertentie.

Dubbele contacten samenvoegen: zo doe je dat

Door alle apps die toegang hebben tot je contacten is de kans groot dat je enkele dubbele contacten in je Android-toestel hebt staan. Dat oogt niet alleen onoverzichtelijk, maar kan ook erg lastig zijn. Niets is zo vervelend als wanneer  je een berichtje naar het verkeerde nummer stuurt. Natuurlijk kun je handmatig je gehele contactenlijst doorspitten, maar ideaal is dit niet.

dubbele contacten samenvoegen

Verschillende Android-skins, waaronder die van Samsung en HTC, hebben een functie ingebakken die dubbele contacten opspoort en samenvoegt. Heb je die niet, dan kun je gebruikmaken van een aparte Android-app die hetzelfde doet. Een voorbeeld hiervan is Simpler, en in de stappen hieronder leggen we uit hoe de app  werkt.

  1. Download en installeer Simpler uit Google Play en start de app op. De app zoekt nu automatisch naar dubbele contacten;
  2. Check vervolgens de dubbele contact door  op de knop middenin te tikken;
  3. Druk vervolgens  rechts op het uitklappijltje naast `Dubbele contacten` om te kijken om de gevonden contacten te checken;
  4. Voeg ze samen door onderin op `Samenvoegen` te tikken.

Nadeel van Simpler is dat je maximaal 15 contacten kunt samenvoegen, waarna je de Pro-versie dient aan te schaffen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven in Google Play te vinden, waaronder het gratis Duplicate Contacts. Deze app werkt op eenzelfde manier, maar verwijdert dubbele contacten alleen en voegt ze helaas  niet samen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu