Adobe brengt zes tablet-apps uit waaronder Photoshop, Collage en Ideas

Redactie
15 november 2011, 19:11
1 min leestijd
Adobe brengt zes tablet-apps uit waaronder Photoshop, Collage en Ideas
Adobe brengt zes tablet-apps uit waaronder Photoshop, Collage en Ideas

Adobe heeft zes Android-apps uitgebracht geoptimaliseerd voor tablets. Het zijn de programma’s Adobe Photoshop, Collage, Debut, Ideas, Kuler en Proto. Het zijn zogenaamde Touch-apps die echter ook met een pennentje kunnen worden gebruikt. Iedere Adobe Touch app kost 7,99 euro en heeft minimaal Honeycomb 3.1 nodig om te kunnen draaien. Het bekendste programma van de zes is Photoshop dat niet helemaal dezelfde uitgebreide functionaliteit biedt als op de desktop maar vooral de basisfuncties ondersteund en dat is een goed begin.

Adobe Touch richt zich met name op het snel aanpassen van foto’s op je Android-tablet. Zo kun je lagen toepassen en snel inzoomenen en onderdelen bewerken. Alleen JPG en PNG-afbeeldingen zijn te importeren, het exporteren gebeurt in het verplichte PSD-formaat. Ook krijg je toegang tot de diverse fonts op de servers van Adobe. Met Adobe Collage is het mogelijk om ideeën op te slaan met een zogenaamd moodboard, Debut richt zich op design en Kuler is voor kleurschema’s. Adobe Proto kun je prototypes maken van sites en apps en met Debut zijn projecten te maken.

Lees verder na de advertentie.

De zes apps zijn voor 7,99 euro per stuk te downloaden in de Android Market. Om de app te gebruiken heb je mimimaal Android 3.1 nodig, een scherm van 8.9 inch en een resolutie van 1.280×800. De Adobe-apps zullen pas begin volgend jaar beschikbaar komen op iOS, met uitzondering van Ideas die al eerder is uitgebracht voor de Apple iPad.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu