AirDroid laat je nu bestanden delen met mensen in de buurt

Rick van der Veer
21 november 2016, 13:33
2 min leestijd
AirDroid laat je nu bestanden delen met mensen in de buurt

Met AirDroid kun je je Android-smartphone vanaf je pc of Mac besturen. In AirDroid 4 zit naast een nieuw design ook een reeks nieuwe features, waaronder de mogelijkheid om rechtstreeks bestanden te delen met andere apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Dit is nieuw in AirDroid 4

In de vierde versie van AirDroid is het ontwerp van de app op de schop genomen. Waar de meeste opties eerst in een raster op het hoofdscherm gerangschikt waren, zijn deze nu onder Tools geschaard. De optie om bestanden te delen tussen apparaten is nu prominenter in beeld geplaatst in de balk aan de onderkant.

Naast een nieuw ontwerp is het nu ook mogelijk om rechtstreeks bestanden te delen met andere AirDroid-apparaten, zonder tussenkomst van het internet. Via het Nearby-tabblad kun je kiezen of je je apparaat vindbaar wil maken of juist wil zoeken naar andere apparaten. Op deze manier kun je direct bestanden uitwisselen, zonder deze eerst naar AirDroid of een andere dienst te uploaden.

Ook qua veiligheidsopties is de app vernieuwd. Je kunt nu vanuit het apparatenoverzicht op afstand de app uitloggen. Dit is vooral handig als je er zelf geen toegang meer toe hebt, bijvoorbeeld als je smartphone gestolen wordt.

AirDroid is vooral gericht op gebruikers die veel tijd aan een desktopcomputer doorbrengen. Het is immers niet handig om op het kleine scherm van je smartphone te werken als je ook een grote monitor voor je neus hebt. De app laat je dan ook bijna alles op je smartphone doen, maar dan via je desktop. Ook kan de app je op de hoogte houden van je notificaties, je contactpersonen voor je beheren en je rechtstreeks sms-berichten laten versturen via de AirDroid-app zelf.

AirDroid 4 downloaden

Je kunt AirDroid gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Voor deze app heb je minimaal Android 4.0 en 72MB aan opslagruimte nodig. Je hebt daarnaast ook de AirDroid-app voor je desktop PC of Mac nodig die te downloaden is van de AirDroid-website.

Download AirDroid in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu