Dit zijn de 12 allerbeste Android-games van 2017

Erwin Vogelaar
26 december 2017, 15:52
4 min leestijd
Dit zijn de 12 allerbeste Android-games van 2017

Elke maand plukken we de beste games voor jullie uit de Play Store. Nu aan het eind van het jaar blikken we terug. Wat zijn de beste Android-games van 2017?

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games 2017

Aan het eind van elke maand kiezen we vijf nieuwe games uit de Play Store die volgens ons het beste zijn. Nu kunnen we die games nogmaals op een rijtje zetten, maar we pakken het iets anders aan. We hebben verschillende categorieën gekozen om enkele topgames nog eens in de spotlight te zetten.

1. Het mooiste avontuur

Old Man’s Journey

Dit jaar hebben we een hoop mooie avonturen beleeft en Old Man’s Journey is daarvan het langst blijven hangen. Een oude man krijgt een brief met slecht nieuws. Vervolgens trekt hij er op uit om een emotionele reis te maken, waarin hij terugdenkt aan momenten uit zijn verleden. Old Man’s Journey valt onder andere op door de gameplay, omdat je de wereld verschuift om de man zijn reis te laten vervolgen. Tevens ziet de game er prachtig uit.

Download Old Man’s Journey in Google Play (5,49 euro)

Runner-up: Monument Valley 2

Monument Valley 2 herhaalt deels het trucje van het eerste deel, met puzzels waarbij perspectief belangrijk is. Toch biedt de game ook genoeg nieuwe elementen. Dit is weer niets minder dan een kunstwerkje.

Download Monument Valley 2 in Google Play (5,49 euro)

2. Game met beste verhaal

Bury Me, My Love

Bury Me, My Love vertelt het verhaal van een Syrische vluchteling die naar Europa probeert te reizen. Als speler sta je via een smartphone met haar in contact. Tijdens moeilijke situaties geef je tips over wat ze het beste kan doen. Bury Me, My Love is een mooie, maar vooral ook belangrijke game die de speler wat leert.

Download Bury Me, My Love in Google Play (3,49 euro)

Runner-up: To the Moon

Het emotionele To the Moon is een game die na het uitspelen nog lang blijft hangen. Van het uiterlijk hoeft deze game het niet te hebben, maar het verhaal maakt alles goed.

Download To the Moon in Google Play (gratis)

3. Game die we niet weg kunnen leggen

Animal Crossing: Pocket Camp

Eigenlijk is Animal Crossing: Pocket Camp maar een rare game. Je doet constant opdrachtjes voor dieren die blijkbaar niets zelf kunnen. Toch is dit een game die we niet weg kunnen leggen, omdat het een rustpuntje in de dag geeft. Even wat vissen of fruit plukken en met wat dieren praten, gaat niet vervelen. Langzaam krijgen we steeds meer dierenvriendjes, objecten voor op onze camping en meer om te doen.

https://www.youtube.com/watch?v=yL1M6FS747c

Download Animal Crossing: Pocket Camp in Google Play (gratis)

Runner-up: Drag ‘n’ Boom

Dit is één van de leukste gratis game die we dit jaar hebben gespeeld. Het kleine draakje raast door de werelden heen terwijl het vuur alle kanten op schiet. Probeer er maar eens mee te stoppen.

Download Drag ‘n’ Boom in Google Play (gratis)

4. Beste game uit Nederland

Hidden Folks

Natuurlijk kan Hidden Folks niet ontbreken in deze lijst. De game is recentelijk pas voor Android uitgekomen, maar was het wachten meer dan waard. In Hidden Folks duik je in verschillende zoekplaatjes om specifieke objecten en personages te vinden. Elk element in die plaatjes maakt een komisch geluidje bij aanraking. Vind je alle objecten? Dan mag je door naar het volgende zoekveld waar het nog veel moeilijker is om alles te vinden.

Download Hidden Folks in Google Play (3,49 euro)

Runner-up: Cube Escape: The Cave

De Nederlandse gamestudio Rusty Lake stelt ons nooit teleur met zijn games. Dat is met Cube Escape: The Cave niet anders. Weet jij alle puzzels op te lossen?

Download App in Google Play (gratis)

5. Retro gaming op z’n best

A Boy and His Blob

Regelmatig verschijnen er games in de Play Store die we al van vroeger kennen. Ideaal om herinneringen op te doen, of om deze klassiekers voor het eerst te beleven. A Boy and His Blob is stiekem een wat meer recentere remake van de klassieke NES-game. Toch is het een heerlijke platformer, waarin jij een jochie bestuurt dat op een tof avontuur gaat. Dit doet hij samen met een blob die in allerlei vormen kan veranderen.

Download App in Google Play (5,49 euro)

Runner-up: Planescape Torment: Enhanced Edition

Speel nu deze uitstekende klassieke rpg op je Android-toestel. Deze game staat onder andere bekend om zijn uitstekende verhaal en tientallen uren speelplezier.

Download Planescape Torment: Enhanced Edition in Google Play (10,99 euro)

6. Game met beste update

MineCraft

MineCraft heeft dit jaar de grote Play Together-update gekregen. Hierdoor is de titel ‘Pocket Edition’ verdwenen, want alle edities zijn gelijk aan elkaar. Dit betekent dat je op je Android-toestel dezelfde game speelt als op een Windows 10-pc en je met elkaar kunt spelen. Hiermee is de game klaar om ook in 2018 weer bovenaan in de ranglijsten van de Play Store te staan.

Download MineCraft in Google Play (6,99 euro)

Runner-up: Pokémon GO

Pokémon GO heeft dit jaar flink wat updates gehad, met onder andere nieuwe Pokémon en nieuwe gameplay.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu