Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 4 beste apps om de Tour de France te volgen

Thomas Haenen
30 juni 2017, 17:03
2 min leestijd
De 4 beste apps om de Tour de France te volgen

De Tour de France gaat dit weekend van start in Düsseldorf, maar trekt vervolgens heel Frankrijk door. Android Planet selecteert debeste Tour de France-apps waarmee je altijd op de hoogte bent.

Lees verder na de advertentie.

De 4 beste Tour de France apps

1. NOS

nos-icon

De NOS-app laat je net als voorgaande jaren live meekijken met alle etappes, en dat is heel fijn. Lekker vanuit je luie stoel met je tablet of smartphone de Tour volgen. Het bekijken van streaming video met de app gaat erg soepel en uiteraard toont NOS ook het laatste wielrennieuws. Alle hoogtepunten en uitzendingen zijn bovendien terug te zien in de app. En mocht je de beelden toch op een groter scherm willen zien: de app biedt Chromecast-ondersteuning voor zowel video’s als livestreams.

Download NOS in Google Play (gratis)

2.  CyclingNews Tour Tracker

cyclingnews

CyclingNews Tour Tracker is dé app die je sowieso moet downloaden. De app biedt alles wat je wilt weten over de Tour de France: uitgebreide profielen van deelnemers, alle mogelijke informatie over de verschillende etappes en een overzichtelijke tab met alle klassementen.

De app houdt je zodra de Tour van start gaat ook nog eens live op de hoogte met – onder andere – actueel nieuws, live tussenstanden en de huidige locatie van renners op het parcours van die dag. CyclingNews Tour Tracker is  in de basis  gratis en reclamevrij, maar wil je echt alles met de app volgen, dan moet je de volledige versie voor 1,99 euro aanschaffen.

Download CyclingNews Tour Tracker in Google Play (gratis)

3.  Tour de France 2017 by ŠKODA

tour2015skoda

Ook de Tour de France heeft zijn officiële app. En hoewel een officiële app lang niet altijd de beste app betekent, is ‘Tour de France 2017’ toch één van de fijnste en meest volledige apps uit dit lijstje. Het is mogelijk om alle ritten en beklimmingen te bekijken, waarbij de route via Google Maps wordt getoond. Daarnaast worden wielrenners gevolgd via gps, waarna de actuele status bij jou op het scherm verschijnt.

Verder kun je alle tijden, de algehele stand, afstand tussen de kopgroep en het peleton en foto’s van de ritten bekijken. En de app biedt niet alleen data en foto’s, want er zijn ook video’s beschikbaar. In de videosectie vind je actuele video’s die de hoogtepunten van de Tour laten zien.

Download Tour de France 2016 by Skoda  in Google Play (gratis)

4. Tour de France 2017-game

Heb je even genoeg van de tv en wil je zelf meedoen aan de Tour de France, dan kun je de officiële game downloaden. Het spel bevat een carrièremodus, waarin je meedoet aan alle grote competities en je eigen team moet creëren en trainen.

De game ziet er goed uit en bevat ook een multiplayermodus, waarin je het online opneemt tegen andere spelers, terwijl je door de verschillende omgevingen fietst.

Download Tour de France 2017 – The Game  in Google Play (4,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu