De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

3 apps waarmee ook jij een moestuin kunt beginnen

Redactie
22 maart 2016, 15:05
2 min leestijd
3 apps waarmee ook jij een moestuin kunt beginnen

Een eigen moestuin is helemaal hip. De Albert Heijn moestuinpotjes zijn populair en overal kun je opeens zaadjes, leuke kweekkastjes en meer kopen. Met behulp van deze drie apps moet het planten, groeien en oogsten ook bij jou lukken.

Lees verder na de advertentie.

Handige moestuin-apps

Wil jij graag je eigen groente verbouwen, maar weet je eigenlijk weinig over het juiste plantseizoen, wanneer je moet verpotten  of kunt oogsten? Deze drie apps helpen je om binnenkort je eigen eten op tafel te zetten.

1. Gardroid

moestuin-apps

Een handige app bij het kweken van je eigen groenten is Gardroid. Deze moestuin-app is overzichtelijk, compleet en biedt een heldere uitleg. Je kunt informatie vinden op basis van groentesoort en maand (onder categorieën). Groenten die je daadwerkelijk hebt gepland, kun je in je ‘mijn tuin’ plaatsen. Gardroid biedt verder informatie over de perfecte zaai- en oogstperioden, de ideale zaaitemperatuur en tips over zaaidiepte, afstand en verzorging.

Wanneer je een plant selecteert als gezaaid, krijg je de volledige groeiperiode tot de oogsttijd te zien. Deze kun je vanuit de app in je agenda laten plaatsen. Zo weet je precies wanneer de tijd – en je groenten – rijp is. Gardroid is gratis te gebruiken, maar heeft ook een premium-versie van 2,41 euro. Die  geeft  onder meer ook informatie over kruiden en er is geen reclame.

Download Gardroid in Google Play (gratis)

2. De Makkelijke Moestuin

moestuin-apps

De app van de Makkelijke Moestuin is een aanvulling op het moestuin-systeem van de Makkelijke Moestuin. Hierbij plant men zijn planten in zogenoemde moestuinbakken en niet in de volle grond. De app is dan ook volledig ingericht op dit systeem. Desondanks biedt de Makkelijke Moestuin  veel informatie over moestuinieren. Zo vind je stap voor stap uitleg over wat je moet doen, wanneer je groenten kunt zaaien en wanneer je kunt oogsten.

De Makkelijke Moestuin-app bevat een timer die bijhoudt wanneer het tijd is voor de volgende fase van de plant, bijvoorbeeld om te checken of de plant begint te kiemen. Bij iedere plant is zichtbaar hoeveel fasen je kunt doorlopen en hoelang het duurt voordat je kunt gaan oogsten.

Download de Makkelijke Moestuin in Google Play (gratis)

3. MijnMoestuinKalender

mijnmoestuinkalender

Een handige moestuin-app voor de meer gevorderde moestuinierder is MijnMoestuinKalender. Deze bevat een handige kalender die je eraan helpt herinneren wanneer je groenten kunt zaaien, planten en oogsten. De app zelf heeft  zo’n 100 verschillende groenten- en fruitsoorten die aan de kalender toegevoegd kunnen worden. Wil je een soort planten die niet standaard in MijnMoestuinKalender  staat, dan kun je deze zelf toevoegen en aanvullen.

MijnMoestuinKalender geeft een seintje wanneer er gezaaid en geoogst kan worden. De app is gratis te verkrijgen in Google Play.

Download MijnMoestuinKalender in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu